Vejr

Her falder regnen lørdag

Et regnvejr skal passere Danmark i dagens løb - men ikke alle får lige meget.

Weekendens første dag kommer til at byde på både solskin i dele af landet, mens et regnvejr fra det nordvestlige Jylland vil brede sig mod syd og øst.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Lørdag morgen regner det i den nordvestlige del af landet, hvorimod morgensolen fortsat skinner over Bornholm, mens der fortsat er enkelte kik til solen over eksempelvis Københavnsområdet.

Regnvejret over den nordvestlige del af Jylland stammer fra en front, der skal bevæge sig mod sydøst i dagens løb.

Lørdag klokken 10 befinder regnvejret sig over den nordvestlige del af landet. Solen vil dog fortsat skinne mod sydøst.

Der er dog en helt klar tendens til, at regnvejret mister en god del af pusten i takt med, at det breder sig mod sydøst. Derfor vil der ikke falde nær så meget regn over den sydøstlige del af landet, hvor man kun får en lille smule regn i eftermiddagstimerne.

På Bornholm er det endda sandsynligt, at der slet ikke kommer regn, men blot skyer.

Samtidigt med at regnen bevæger sig mod sydøst, klarer det efterhånden op fra nordvest, og derfor kan man i store dele af landet nå at se solen skinne lidt, inden den går ned i aften.

De højeste temperaturer vil lørdag ligge på 17-18 grader.

Vejrsituationen lørdag klokken 15. Regnen - der er aftagende - ligger tværs gennem landet, mens det er begyndt at klare op over de nordvestlige egne.

Vinden tiltager

Fronten, der giver os regn, kommer dog ikke kun med nedbør. Det bliver også ganske blæsende, og i perioder kan vinden nå kulingstyrke ved kysterne.

Det bliver navnlig blæsende i den nordlige del af Jylland, hvor vindstødene kan nå hård kuling, mens det bliver en smule mindre blæsende i resten af landet.

Søndag bliver endnu en dag med blæst, men med lidt højere temperaturer, inden varm luft strømmer op til os mandag og tirsdag.