Vejr

Ugens første dag bliver pæn med en del solskin

Mandag vil byde på ganske pænt vejr i det meste af landet. Ole Hougaard / Privatfoto

Samtidig holder det næsten tørt i hele landet.

Efter en ustadig weekend, hvor man flere steder i landet blev ramt af stedvis kraftige byger, bliver vejret stabiliseret en overgang mandag.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer og få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Det er ensbetydende med aftagende vind, mere solskin, færre skyer på himlen og efterhånden også tørvejr i hele landet.

Mandag morgen er der fortsat enkelte byger i den vestlige del af Jylland samt i Nordsjælland, men efterhånden vil det blive tørt i hele landet.

Da vinden fortsat blæser fra vest, vil det dog være sandsynligt, at temperaturen for tredje dag i træk ikke når 20 grader. Til gengæld lægger vinden sig i dagens løb, hvilket medfører, at det ikke vil føles ligeså køligt, som det gjorde i weekenden.

Vejrkort tidligt mandag eftermiddag. Der kommer solskin i store dele af landet, og efterhånden aftager vinden også.

Årsagen til det relativt pæne vejr mandag skal findes i et højtryk, der for en kort bemærkning gør sig gældende over Danmark. I et højtryksområde undertrykkes nedbørdannelsen normalt i et vist omfang, som alt andet lige øger muligheden for tørvejr. Samtidig synker luften nedad i højtrykket, hvilket udtørrer luften.

Ustadigt fra tirsdag

Det er dog en stakket frist med det pæne vejr.

Allerede mandag aften nærmer en front med regn sig landet fra vest, og i nattens løb breder regnen sig videre mod øst. Derefter klarer det op tirsdag eftermiddag, inden et nyt regnvejr passerer Danmark onsdag.