Vejr

Voldsomt vejrskifte - fra højsommer til vinter på et døgn

En løber i shorts i Denver Colorado 27. november 2019 Jason Connolly / Scanpix Denmark

Colorado, der i øjeblikket har langt over 30 grader, får frost og snevejr på tirsdag.

Alting er større i Amerika - også vejret. Mange steder lider man af varme, der er højere end legemstemperatur. I Midtvesten vil temperaturerne falde drastisk i begyndelsen af næste uge, og forandre højsommer til vinter.

Prognose af temperatur i USA mandag

Ovenstående prognosekort for mandag eftermiddag (lokal tid) viser, at størstedelen af USA har over 30 graders varme. I de sydvestlige stater er heden værst, og Californien har massive problemer med skovbrande. I Phoenix, Arizona, nåede temperaturen lørdag eftermiddag op på 46,1 grader og i Las Vegas, Nevada, måltes 44,4 grader.

Fra kropstemperatur til frost i Colorado

Mandag og især tirsdag bliver det koldere i Midtvesten. Lørdag målte termometeret i Denvers internationale lufthavn præcis 100 grader Fahrenheit, hvilket svarer til 37,8 grader. I dag og mandag ventes også temperaturer langt over 30 grader, men fra natten til tirsdag bliver det helt anderledes.

Prognose af temperatur og nedbør i USA tirsdag. Oven på farverne der indikerer temperaurerne er lagt et felt med nedbørstype. Det blå felt er regn og det hvide felt er slud og sne.

Som det fremgår af ovenstående grafik, falder temperaturen drastisk i Colorado. Det sker i forbindelse med en markant koldfront fra nord passerer ned over staten. Fronten vil først give regn, men senere går nedbøren over i slud og sne. Nedenstående tredøgnsprognose for Denver, der er Colorados største by, viser vejrskiftet med al tydelighed.

Tredøgnsskema for Denver i Corlorado USA. Sommervejr med langt over 30 grader bliver afløst af vintervejr. Natten til tirsdag når temperaturen ned til frysepunktet, og det kommende døgn vil temperaturen næsten ikke bevæge sig.

Colorado har nogenlunde samme indbyggertal som Danmark, og Denver - inklusiv forstæder - har knap tre millioner indbyggere. Denver bliver også kaldt "The Mile-High City", og er placeret for foden af Rocky Mountains. Det gør vejret utroligt stabilt, og byen bryster sig af flere solskinstimer end storbyer i Florida og Californien.

Forår og efterår er der ikke meget af i Denver. Der er næsten altid enten sommervejr eller snelandskab. Derfor er slud også sjældent.

Billede af et vejrskifte i Boulder nær Denver i Colorado den 10. oktober 2017. På seks timer faldt temperaturen fra 17,2 grader til 0,6 grader, og sneen begyndte at vælte ned.

Vejrskiftet tirsdag er meget midlertidigt. I næste weekend kan man igen forvente masser af sol og knap 30 grader i Denver.