Vejr

Voldsomt vejrskifte - fra højsommer til vinter på et døgn

Colorado, der i øjeblikket har langt over 30 grader, får frost og snevejr på tirsdag.

Alting er større i Amerika - også vejret. Mange steder lider man af varme, der er højere end legemstemperatur. I Midtvesten vil temperaturerne falde drastisk i begyndelsen af næste uge, og forandre højsommer til vinter.

Ovenstående prognosekort for mandag eftermiddag (lokal tid) viser, at størstedelen af USA har over 30 graders varme. I de sydvestlige stater er heden værst, og Californien har massive problemer med skovbrande. I Phoenix, Arizona, nåede temperaturen lørdag eftermiddag op på 46,1 grader og i Las Vegas, Nevada, måltes 44,4 grader.

Fra kropstemperatur til frost i Colorado

Mandag og især tirsdag bliver det koldere i Midtvesten. Lørdag målte termometeret i Denvers internationale lufthavn præcis 100 grader Fahrenheit, hvilket svarer til 37,8 grader. I dag og mandag ventes også temperaturer langt over 30 grader, men fra natten til tirsdag bliver det helt anderledes.

Som det fremgår af ovenstående grafik, falder temperaturen drastisk i Colorado. Det sker i forbindelse med en markant koldfront fra nord passerer ned over staten. Fronten vil først give regn, men senere går nedbøren over i slud og sne. Nedenstående tredøgnsprognose for Denver, der er Colorados største by, viser vejrskiftet med al tydelighed.

Colorado har nogenlunde samme indbyggertal som Danmark, og Denver - inklusiv forstæder - har knap tre millioner indbyggere. Denver bliver også kaldt "The Mile-High City", og er placeret for foden af Rocky Mountains. Det gør vejret utroligt stabilt, og byen bryster sig af flere solskinstimer end storbyer i Florida og Californien.

Forår og efterår er der ikke meget af i Denver. Der er næsten altid enten sommervejr eller snelandskab. Derfor er slud også sjældent.

Vejrskiftet tirsdag er meget midlertidigt. I næste weekend kan man igen forvente masser af sol og knap 30 grader i Denver.