Vejr

Hagl- og tordenbyger på en kold augustdag

Blæsende søndag med kortvarige, men meget intense hagl- og tordenbyger.

Denne søndag bliver den første dag længe, hvor man føler, at sommeren er helt væk. Lørdag blev der målt 25,8 grader i København. I dag vil eftermiddagen byde på omkring 20 grader.

Dagens byger vil være meget intense, og især først på dagen kan bygerne få skybrudsintensitet. Skybrud kræver minimum 15 millimeter på 30 minutter.

Da bygerne i dag er ret kortvarige, er kriteriet på minimum 15 millimeter svært at opnå, selvom bygeintensiteten vil være stærk nok. Et enkelt lokalt skybrud kan dog ikke udelukkes. Ovenstående prognose viser over 15 millimeter i Sønderjylland og på Vestfyn. De østlige egne får igen færrest byger, men også her kan bygerne være meget intense.

Du kan på dette link følge dagens byger live på radarkort.

Mange af de kraftige byger vil husere først på dagen og desuden stedvis være med torden, hagl og kraftige vindstød. De kraftigste vindstød ventes at være omkring 20 meter per sekund, som er grænsen mellem hård kuling og stormende kuling.

I formiddagstimerne vil det være den sydlige del af Jylland, der er i risikozonen for haglbyger, hvorefter bygerne bevæger sig mod østpå, så Fyn og Sjælland omkring middagstid og senere Bornholm hen på aftenen også kan få hagl.

Eftermiddagstemperaturer på knap 20 grader sammen med en frisk vestenvind føles kold, og når der samtidig kommer en byge, er sommerfornemmelsen helt væk. I forbindelse med haglbyger vil vejret føles helt efterårsagtigt.

Bygeaktiviteten vil aftage i eftermiddag, og til aften ventes kun få stedvise byger. Selvom vejret ikke føles særligt rart, og de lune sommeraftener med grill på terrassen er overstået, kan den smukke foranderlige himmel dog alligevel nydes.