Vejr

Lørdag kan ende som årets varmeste dag

Lørdag bliver der igen trængsel i Østre Søbad i Silkeborg.  Anja Knappe / Seerbillede

Fredag var årets hidtil varmeste dag, og lørdag kan ende varmere endnu.

Varmen er langt om længe kommet til Danmark.

Fredag blev årets hidtil varmeste dag - der blev målt 32,0 grader i Borris i Vestjylland, den højeste temperatur målt siden juli sidste år, hvor termometrene kom helt op på 32,8.

Og der skal ikke meget til, før lørdag bliver endnu varmere. Det fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen.

Solen kommer til at dominere dagen, og det bliver i det hele taget en solrig dag. Temperaturen kommer til at ligge omkring 31 grader flere steder, men vil lokalt kunne komme endnu højere op.

Det bliver lidt køligere ude ved kysterne, og det er nok der, mange vil søge hen i løbet af dagen. Kommer en af de officielle målinger over 32,0, har vi årets varmeste dag.

Over hele landet vil der kunne dannes småskyer i løbet af dagen.

Der ligger lidt skyer ved Bornholm med tordenbyger øst for øen. Derudover kommer der også lidt skyer ind over Danmark fra nordvest.

- Skyerne går ind over Jylland og kan stække solen lidt der, inden de går i opløsning. Det vil stadig være varmt, men mange steder i vest vil der være en mælkehvid himmel, siger Jens Ringgård Christiansen.

Skyerne kan lægge et mælkehvidt lag hen over himlen og tage lidt af den kraftige sol.

Vinden vil være svag og behagelig at være ude i, og den vil tage lidt til i eftermiddag i forhold til tidligere på dagen.

Det varme vejr fortsætter en rum tid endnu.