Vejr

I dag kommer sommervejret, men nogle bliver snydt

Lokalt kan man i den sydøstlige del af landet få en sommerdag, mens man længere mod nordvest får svært ved at komme over de 20 grader.

Efter en historisk kold juli er der nu regulær sommervarme på vej mod Danmark.

Onsdag er således optakten til en længere periode med varmt, tørt og solrigt vejr. Det er dog ikke alle, som onsdag kan få sommervarmen at føle. Danmark vil nemlig være delt i to rent vejrmæssigt stort set hele dagen.

Varmt mod sydøst - køligt og gråt mod nordvest

Dagen starter skyet med regn flere steder, men der kommer opbrud i skydækket allerede i løbet af formiddagen i de sydlige og østlige egne. Bedste chancer for at få solen at se i længere perioder er på Bornholm.

I den nordvestlige del af landet er det dog en noget anden vejrtype, man står op til. Byger er trukket ind over Midt- og Nordjylland i løbet af natten, og dagen igennem vil det især i Nord- og Vestjylland regne og såmænd også blæse med op til frisk vind.

Temperaturen i denne del af landet vil generelt ligge på 16-20 grader.

Anderledes varmt og sommerligt bliver det i den sydøstlige del af landet. Varm luft strømmer op over os fra Sydeuropa, og det er den luftmasse, som i første omgang rammer den syd og sydøstlige del af landet.

Når solen først bryder igennem, kan temperaturen nå 22-23 grader - lokalt måske 25 grader. Sker det, vil onsdag blive sommerdag nummer 16.