Vejr

Juli slutter med sommervejr

Fredag og lørdag bliver de mest sommerlige dage, vi har haft længe.

Der har ikke været meget sommer over juli, men den slutter med et svirp med halen. Fredag bliver i løbet af dagen næsten skyfri og op til 24 grader. Det fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Andreas Nyholm.

- Solen skal nok komme. Det bliver en superfin dag, siger han.

Dagen starter lidt gråt i dele af lande med lidt skyer mod nord og øst. Skyerne trækker dog mod øst i løbet af formiddagen, hvorefter solen kommer igennem. Dernæst bliver det næsten skyfrit over hele landet.

- Fastlandsjylland har ikke haft en eneste sommerdag i juli, og det er ikke umuligt, at det kommer til at ske i dag, lyder det fra Andreas Nyholm.

En meteorologisk sommerdag kræver, at temperaturen kommer op på mindst 25 grader, og det har kun to gange været tilfældet i Danmark i juli i år. Blandt andet på Als, men ikke Jylland.

Vejret bliver ganske sommerligt i løbet af eftermiddagen.

Det er en oplagt dag at søge ud til vandet, selvom der vil være lidt vind ude ved kysten her først på dagen.

- Når solen kommer igennem, bliver det lækkert vejr. Det kan være lidt køligere på steder med pålandsvind, men til gengæld vil vandet typisk være lidt varmere, siger Andreas Nyholm.

Fralandvandsvind bringer som regel varme inde fra land, men fører samtidig det lidt varmere overfladevand ud. Pålandsvind bringer kølighed ind ude fra havet, men holder samtidig det opvarmede overfladevand inde ved stranden.

- I løbet af eftermiddagen kan man sagtens tage på stranden, og når man det ikke i dag, kan man nå det i morgen. Det er i dag og i morgen, der skal nydes, siger Andreas Nyholm.

Senere ender fredagen i en relativt lun sommeraften.

Sommeraftenen bliver behagelige at være ude i.

Lørdag starter solrigt med lidt skyer op ad eftermiddagen. Ud på aftenen kommer lidt regn ind fra vest med en front, der skal passere i løbet af natten til søndag.

Søndag bliver knap så pæn, men lun med 20 til 23 grader.

- Temperaturen er måske ikke så ringe for den her sommer, og det er muligt, at man også søndag kan tage til stranden i de østlige egne. Det bliver lige på kanten, slutter Andreas Nyholm.