Vejr

Sommerlig dag vil blive ramt af byger

Bygerne når først de østlige egne i aften.

Selvom den nye uge er startet med relativt pænt vejr fra morgenstunden, så varer det ikke længe, før byger bevæger sig ind over Danmark fra vest.

Radar - følg vejret her

På TV 2 Vejrets radar kan du følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste tre timers nedbør og giver overblik over vejrets vej hen over landet samt en prognose for, hvordan vejret vil bevæge sig mere end en time frem 

Se hvor langt regnen er nået hen over dig

I første omgang vil bygerne over middag kunne ramme Jylland, og selvom ikke alle bliver ramt af byger, vil det samtidig blive mere overskyet. Derfor vil oplevelsen af vejret mandag eftermiddag være gråt med kun enkelte solstrejf i den vestlige del af landet.

Samtidigt kan man i den østlige del af landet fortsat nyde det pæne vejr med perioder med solskin og temperaturer, der kan stige til 22 eller måske endda 23 grader. Da vinden indtil først på eftermiddagen ikke vil være særlig kraftig, vil man sagtens kunne opleve vejret som ganske sommerligt, selvom solen ikke kommer til at skinne fra en skyfri himmel.

Mandag klokken 13 vil der fortsat være tørvejr med en del solskin i den østlige del af landet, mens skyer og enkelte byger efterhånden er nået ind over Jylland fra vest.

Byger breder sig til hele landet

Det er dog bygerne over Jylland, der i dagens løb ender med at brede sig til en større del af landet. Først på eftermiddagen vil bygerne være nået til store dele af det jyske, og i eftermiddagstimerne vil de også have bredt sig til Fyn.

I aften vil bygerne have bredt sig til de østlige egne, men der vil fortsat også være længere perioder med tørvejr. Til gengæld vil himlen efterhånden være mest grå, og kun på Bornholm vil der fortsat være mere sammenhængende perioder med solskin.

Mandag aften klokken 19 vil bygerne have bredt sig til en større del af landet, men det bliver fortsat ganske lunt med temperaturer mellem 18 og 20 grader.

I aften blæser det tilmed også op fra sydøst, så efterhånden vil sommerfornemmelserne være blæst væk.

De kommende dage bliver det fortsat ustadigt og blæsende, men frem mod weekenden ser vejret mere stabilt og varmere ud.