Vejr

Både solskin og masser af regn - sådan bliver weekendvejret

Weekenden kommer til at byde på meget forskelligt vejr.

Det ustadige julivejr fortsætter uden ophold, men der er dog lyspunkter at se, nu hvor vi tager hul på den sidste weekend i juli. Omvendt skal man dog heller ikke lægge regntøjet alt for langt væk.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer og få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

En opklaring er fredag eftermiddag ved at brede sig til hele landet, og i aftenens løb får alle solen at se. Denne ganske fine opklaring har vi fortsat glæde af lørdag morgen, inden den næste omgang skyer og regn med hastige skridt nærmer sig Jylland fra vest. Her vil man opleve, at det bliver skyet i dagens løb - det vil dog holde tørt frem til midt på eftermiddagen.

Temperaturer lørdag eftermiddag.

Bor man derimod øst for Storebælt - og i særdeleshed på Bornholm - så kan man se frem til en behagelig julidag med temperaturer, der kan stige til 22 grader i eftermiddagstimerne. Sidst på eftermiddagen vil skyer dog også brede sig ind over Sjælland fra vest, men de når først frem til Bornholm i aftentimerne. Først på eftermiddagen vil termometrene i den sydlige del af Jylland også kunne vise 22-23 grader, når varm sommerluft blæser direkte op over regionen fra Tyskland.

Masser af regn herefter

Det bliver desværre ikke kun ved skyer, for efterhånden vil et nyt regnvejr brede sig ind over Jylland lørdag eftermiddag og aften. Det når formentlig hovedstadsområdet ved midnatstid, og Bornholm søndag morgen.

Regnmængder frem til lørdag klokken 19. En del af nedbøren over de østlige egne vil falde fredag eftermiddag og ikke lørdag.

Regnen kan i perioder blive ganske intens, og lokalt kan der optræde enkelte tordenbyger 'gemt' i regnen.

Søndag morgen vil regnen fortsat befinde sig over den østlige halvdel af landet, mens en opklaring efterhånden breder sig fra Jylland mod øst. Det er dog sandsynligt, at opklaringen først når den østlige del af landet søndag eftermiddag - og Bornholm tidlig aften.

Samlede regnmængder frem til søndag aften klokken 23. I dele af Jylland, samt på Fyn, kan der falde op til 30 millimeter fra lørdag aften til søndag aften.

Fra lørdag aften og frem til søndag aften kan der falde mellem 10 og 30 millimeter regn - mest i Jylland og på Fyn. Disse nedbørmængder kommer oveni et vådt døgn fra torsdag til fredag, hvor der lokalt er faldet op mod 20 millimeter regn.

Når weekenden er overstået, venter der en ustadig uge, men med mulighed for en meteorologisk sommerdag på tirsdag.