Vejr

Vi har fået julis første sommerdag - og i morgen kan de heldige få 27 grader

I morgen kulminerer varmen, og mange steder i Østdanmark kan termometrene nå op mellem 23 og 27 grader.

Julivejret har været sløjt, men endelig er sommervejret ankommet. Lidt før klokken 15 måltes 25,4 grader i Holbæk.

Det er første gang i juli, at en officiel målestation viser de mindst 25,0 grader, der definerer en meteorologisk sommerdag.

Sidste år fik vi også julis første sommerdag på månedens 18. dag. Herefter fulgte yderligere ti sommerdage resten af måneden. Sådan ser det ikke ud i år. Vi får endnu en sommerdag i morgen, men herefter bliver det køligere.

Prognose af temperatur søndag klokken 15.

Søndag vil termometrene øst for Storebælt mange steder vise mellem 23 og 26 grader - og måske kan termometrene i Nordsjælland eller på Bornholm ramme 27 grader.

Smukkest sommervejr på Bornholm

Bornholm vil opleve solrigt vejr med svag sydøstlig vind. I den vejrsituation varmes klippegrunden over Nordbornholm som regel mere op, end prognoserne peger på.

Vejrkort søndag. En front vil sørge for skyer og til tider også regn i Nordvestjylland. Centralt i landet er der risiko for byger, som lokalt kan være med torden. I de sydøstlige egne kommer der mest sol.

En front med skyer og regn sørger for, at Nordvestjylland får lavere temperaturer end resten af landet. Her vil termometrene generelt vise i underkanten af 20 grader. Centralt i Danmark er der risiko for kraftige byger, som lokalt kan være med torden.

Femdøgnsprognose fra 19. til 23. juli.

Fra mandag bliver det køligere i hele landet.