Vejr

Efter to rolige dage venter gyser om fredagens vejr

En prognose har tørt og roligt vejr fredag, mens en anden har hård blæst og 20 millimeter regn.

Vejrudsigten før og efter fredag ser ret sikker ud. Men hvordan fredagen ender, står stadig i det uvisse. Et lavtryk skal passere enten igennem Danmark eller lige syd om landet.

Det ene vil give en hård efterårsdag med regn og blæst, mens det andet smager af sommer.

Bud på fredagens vejr fra ECMWF Video: Jens Ringgård Christiansen

Den europæiske prognose, som DMI normalt sætter sin lid til, ser meget våd og blæsende ud. Et lavtryk fra sydvest løber op over Danmark med tungt regnvejr til en stor del af landet. Kun i nordvest går man "stort set" fri af regnen.

På bagsiden af lavtrykket er det meget blæsende. Fredag aften bliver ifølge prognosen med kuling fra nord og vest med vindstød af stormstyrke.

Amerikansk prognose lader Danmark gå fri af uvejret

Den præcise lavtryksbane er usikker. Den amerikanske regnemodel GFS lader lavtrykket løbe lige syd om Danmark. Det vil give en dag med stort set tørt vejr, rolig vind og gode solperioder.

Bud på fredagens vejr fra GFS Video: Jens Ringgård Christiansen

Nogle steder holder det helt tørt, og kun Bornholm bliver ramt af lavtrykkets fronter. Her har prognosen omkring 5 millimeter regn.

Lavtrykket vil ifølge den amerikanske prognose kun passere Bornholm, og vinden vil det meste af dagen være ret rolig. Om aftenen og natten til lørdag blæser det dog op i hele landet.

Solrig weekend

Prognoserne er enige om, at vejret bliver hæderligt i weekenden, selvom lørdagen ser noget blæsende ud. Både lørdag og søndag byder på en hel del sol. Vinden vil aftage, og søndag eller mandag kan vi få op til 20 grader.