Vejr

Ustadigt sommervejr - nyt regnvejr kan lørdag give 20 millimeter

Forvent en våd start på weekenden, når et nyt regnvejr skal ind over Danmark.

For mange danskere er sommerferien nu begyndt, og det sker samtidig med, at ustadigt og køligt sommervejr har fået sit tag i Danmark.

Lavtryk efter lavtryk giver det ene regnvejr efter det andet, når de passerer tæt på eller lige gennem Danmark, mens kølig luft fra Nordatlanten sørger for alt andet end sommerlig varme.

Allerede i de seneste døgn er der flere steder i Jylland faldet mere end 15 millimeter regn, og mere er på vej.

Nyt regnvejr på vej

Et område med regn og byger passerer lørdag morgen og formiddag hen over Danmark, og i løbet af dagen skal et nyt regnvejr ind over os fra vest.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Allerede omkring middagstid vil regnvejret være nået ind over Jylland og Fyn, og ud på eftermiddagen vil det regne i stort set hele landet.

Kun i Vendsyssel slipper man for det værste, men også her er der risiko for enkelte byger i løbet af lørdagen.

Over 20 millimeter i det sydlige Jylland

Lørdagens regnvejr vil især ramme den sydlige halvdel af landet. Her ventes udbredte steder at kunne falde mellem 10 og 15 millimeter.

Mest regn vil der komme i den sydlige del af Jylland, hvor der flere steder kan falde over 20 millimeter, inden lørdagen er omme.

Det bliver også køligt og relativt blæsende.

Temperaturerne vil midt på eftermiddagen blot nå op mellem 15 og 17 grader, mens en op til frisk sydvestenvind vil blæse ind over landet.

Falder sammen med starten på sommerferie

Det regnfulde og kølige sommervejr falder sammen starten på sommerferien for mange danskere.

Ifølge Danmarks Statistik holder 30 procent af danskerne sommerferie i den kommende uge 28, der i praksis begyndte fredag.

Der er dog håb forude for de to største sommerferieuger, der er uge 29 og 30, hvor 40 procent af danskerne holder deres ferie.

Der er efter næste weekend tendens i prognoserne til både varmere og mere stabilt sommervejr.