Vejr

Tre regnvejr og to kulinger rammer Danmark i weekenden

Man kan få op til 40 millimeter regn i dele af landet frem til søndag aften.

Hele tre frontsystemer skal passere Danmark frem til søndag aften, og de samlede regnmængder kan nå op på mellem 30 og 40 millimeter - lokalt endda mere, i det vestlige og nordlige Jylland

Det første udbredte regnvejr fra vest kommer allerede i løbet af fredag eftermiddag, og det hænger over landet frem til lørdag, hvor det afløses af det næste regnvejr.

Efter et intermezzo med byger på bagsiden af lørdagsregnvejret passerer en ny front søndag, og den efterfølges også af byger.

Vandmængderne falder støt mod øst, så bornholmerne har derfor udsigt til det tørreste weekendvejr - dog efter kraftige morgenbyger fredag.

De tre regnvejr optræder i forbindelse med tre lavtryk, og de giver generelt blæsende vejr med en jævn til hård vind mange steder, og lørdag og søndag kan vi nå kulingstyrke flere steder ved kysterne.

Vindstødene kan blive af stormende kuling søndag, og der er risiko for, at søndagslavtrykket udvikler sig yderligere, så vindstødene kan blive endnu kraftigere.

Der er således lagt op til en ganske ikke-sommerlig højsommerweekend, og det ustadige og blæsende vejr ser endda ud til at fortsætte et stykke ind i næste uge.