Vejr

Sådan bliver vejret i den første ferieuge

Typisk omskifteligt dansk sommervejr, men med meget sol på programmet.

Når man ser vejrsymbolerne og temperaturerne på femdøgnsskemaet, ser det ikke særligt opløftende ud. Alligevel vil mange opleve vejret bedre, end man umiddelbart tænker, når man ser vejrudsigten.

Femdøgnsskema for tirsdag 30. juni til lørdag 4. juli

Fire ud af fem ikoner på skemaet viser regndråber, men flere af dagene vil solen skinne i lange perioder. Kun tirsdagen ser decideret kedelig ud og smager mere af efterår end af sommer.

Blæsende og grå tirsdag

Tirsdag bliver den dag, der indbyder mindst til udendørshygge. Tirsdagen bliver meget blæsende for årstiden. Vestenvind, der ved vestvendte kyster når helt op på kulingstyrke.

Prognose tirsdag klokken 14.

Tirsdag vil skyerne dominere det meste af dagen. I Nordvestjylland kan man forvente kraftige byger med risiko for hagl og torden. I de øvrige landsdele vil der komme færre og knap så kraftige byger. Mens Nordvestjylland kan se frem til cirka 15 millimeter regn, kan man i øvrige dele af landet forvente omkring 5 millimeter.

Prognose af regn tirsdag.

Onsdag bliver varmere med mere sol og mindre vind

I løbet af onsdagen vil vinden aftage, og der kommer gode perioder med sol afbrudt af stedvise byger. Termometrene vil placere sig mellem 17 og 22 grader med de højeste temperaturer i de østlige egne.

Prognose af vejrsituation onsdag klokken 14. Nogen sol og kun stedvise byger. Sidst på dagen ventes regnvejret, der ses syd for Danmark, at bevæge sig op over de sydlige egne.

I løbet af aftenen og natten vil det regnvejr, som ses syd for Danmark på ovenstående vejrkort, bevæge sig op over de sydlige og østlige egne.

Torsdag bliver ugens flotteste dag

Måske vil der være morgenregn i de østlige egne torsdag morgen, men det klarer op, og bliver en flot solskinsdag.

Prisen for det fine vejr er lidt lavere temperaturer. Nordvestenvinden betyder, at temperaturerne mange steder holder sig til mellem 16 og 18 grader. I syd og øst kan man dog få op til 20 grader og solrigt vejr.

Drivende skyer med kig til en klar blå himmel. Arkivfoto

Fredag med op til 22 grader

Fredag vil vinden dreje i sydvest og lunere luft ankommer til Danmark. Temperaturerne når op mellem 17 og 22 grader, men sidst på dagen bliver det mere blæsende, og der kommer efterhånden regn i de nordvestlige egne.

Blæsende weekend

Til weekenden bliver vejrudsigten mere usikker, end vi normalt ser. Prognoserne peger på ret blæsende vejr med varieret skydække. Man kan forvente perioder med sol, men også både byger og fronter med større regnvejr. Temperaturerne vil ligge omkring 20 grader.

Aarhus lørdag den 3. juli.

I vejrsituationer med stærk vestenvindstrømning, som vi har i øjeblikket, vil skyer og regn bevæge sig ret hurtigt fra vest mod øst. Det betyder, at der også er plads til gode solskinsperioder. Solen er i begyndelsen af juli oppe over horisonten i over 70 procent af døgnet.