Vejr

Lørdagens tordenvejr med 8000 lyn gav næsten dobbelt skybrud i Kruså

En linje med kraftigt tordenvejr gav lokale oversvømmelser i Jylland.

En voldsom bygelinje satte lørdag en brat stopper for sommervejret i Jylland. Ved Bov Renseanlæg i Kruså målte man 27,6 millimeter regn på 30 minutter.

Bygelinjen  med torden set fra Als lørdag klokken 15:45.

Skybrud er minimum 15 millimeter på en halv time, så tordenbygerne ved Kruså gav næsten dobbelt skybrud. Tordenbygerne gav i alt 37 millimeter regn lørdag til Kruså.

Radar med regn og torden viser den kraftige bygelinje lørdag klokken 16.

Ved Rødding mellem Ribe og Kolding har Michael Holbæk Pedersen sendt flere billeder til TV 2 Vejret, der dokumenter oversvømmelser efter de kraftige byger.

Bil kører gennem oversvømmelser I Rødding lørdag eftermiddag.

Temperaturfald på over ti grader i Skandinavien

Efter en peride med varmt og solrigt vejr i Nordeuropa får vi nu mere almindeligt sommervejr for vore breddegradder.

Det var så varmt, at Værnes i Norge lørdag målte 34,3 grader, mens Falun-Lugnet i Sverige nåede op på 31,3 grader. Værnes kan mandag forvente under 20 grader, mens temperaturen i Falun-Lugnet ventes at nå lige over 20 grader.

Historien er den samme i Danmark.

I Vestervig, hvor man lørdag målt 29,2 grader, vil temperaturen mandag blot placere sig omkring 18 grader.

Badende børn ved Aalbæk i Nordjylland nyder sommervejret

Gårsdagens tordenvejr markerede i øvrigt slutningen på en hedebølge i Nordvestjylland. Hedebølge i Danmark er defineret som tre dage i træk med mindst 28 grader i gennemsnit. Thyborøn har de seneste tre dage netop haft 28 grader i gennemsnit, mens Vestervig har kunnet mønstre 28,9 grader i middeltemperatur.

Kraftige tordenbyger i Østdanmark

I skrivende stund er koldfronten fra vest ved at passere Danmark. På Sjælland kan der komme torden i fronten, og det kan ikke udelukkes, at der lokalt kan komme skybrud. Man kan følge regnvejret her.