Vejr

Efter nattens skybrud - mere regn og torden på vej mod Danmark

Især først på lørdagen kan der komme kraftige regn- og tordenbyger.

Det seneste døgns ustadige sommervejr med torden og skybrud fortsætter lørdag, hvor der flere steder i landet kan dannes kraftige byger.

Sent fredag aften og natten til lørdag er man i både den nordlige del af Jylland og hen over store dele af Sjælland blevet ramt af tordenbyger, der lokalt har været skybrud.

I Herlev nordøst for København fik man skybrud, da der på en halv time faldt hele 20,2 millimeter i forbindelse med de tordenbyger, der kort efter midnat passerede hen over det nordlige Sjælland.

Det betegnes som skybrud, når der falder mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Fortsat risiko for regn og tordenbyger

De kraftige byger dannes i det kommende halve døgns tid fortsat hen over Danmark på grænsen mellem meget varm luft over Rusland og betydeligt køligere luft over Nordsøen og Nordvesteuropa.

Det vil især lørdag morgen og formiddag give risiko for, at der fortsat kan opstå tordenbyger, som kan være med skybrud.

Bygerne vil især ramme den nordlige og østlige del af landet, når de både driver ind fra Sverige og opstår hen over hen over Sjælland og Kattegat.

Nedbørsprognoserne har flere steder omkring 10 millimeter regn - men i forbindelse med de kraftigste byger, kan der lokalt falde endnu mere.

I løbet af dagen er der en tendens til bygerne bliver mindre intense, men frem til til sidst på eftermiddagen er der fortsat risiko for regn- og tordenbyger i store dele af landet.