Vejr

Snart kan du tage på ferie i Europa - sådan tegner vejret sig

Når danskerne igen fra næste lørdag kan rejse rundt i det meste af Europa, bliver det flot højtryksvejr de fleste steder.   Dominique Faget / Ritzau Scanpix

Selvom vejret er blandet flere steder i Europa, får et varmt og solrigt højtryk magt, inden restriktionerne hæves 27. juni.

Når danskerne fra lørdag i næste uge får øget mulighed for at rejse ud i det meste af Europa, tyder meget på, at der venter strålende sommervejr stort set over alt.

- Det ser ud til, at vejret i løbet af næste uge vil stabilisere sig i det meste af Europa, siger meteorolog Peter Tanev fra TV 2 Vejret.

Hvis vi kigger på vejret, som det ser ud nu, er temperaturerne ikke så ”sydlandske” i det sydlige Europa, som mange kommende rejsende måske kunne håbe.

Til gengæld er relativt varmt i Skandinavien.

Oslo har lige nu 26 grader og dermed fire grader varmere end Lissabon, hvor der kun er 22 grader. I Paris må de nøjes med 17 grader.

Alt dette vil dog ændre sig inden den 27. juni, hvor Europa åbnes for danskerne.

Hvis du allerede nu lurer på vejret ude i Europa, ser det sådan ud.

- Vejret vil generelt blive mere højtrykspræget og varmere i løbet af ugen, og det ser ud til, at højtrykket vil ligge i det meste af Europa og langt op i Skandinavien, fortæller Peter Tanev.

Han understreger dog, at en prognose en uge frem over et så stort område altid vil være behæftet med en vis usikkerhed.

- Når vi kigger på prognoserne lige nu, ser det ud til, at vi får et meget varmt Europa, hvor det vand, der kommer, vil være tordenbyger om eftermiddagen og aftenen udløst af det varme vejr, lyder det fra Peter Tanev.

Et højtryk vil ligge centralt hen over Europa og sikre varmt og solrigt vejr i de fleste af de lande, der kan besøges fra den 27. juni.

Umiddelbart peger prognoserne på, at Irland, Finland og det nordligste Norge vil være de køligste steder, når der åbnes op for Europa.

Irland er imidlertid ikke på listen over lande, der kan besøges, da de har betydelige indrejserestriktioner for danskere.

I de gule lande fraråder Udenrigsministeriet ikke længere alle ikke-nødvendige rejser, men opfordrer i stedet rejsende til at udvise ekstra forsigtighed.

Danskere, der vender hjem fra rejser til gule lande, vil dermed ikke skulle gå i 14 dages karantæne.