Vejr

Over 30 grader i både Norge og Sverige

Mandag nåede temperaturen over 30 grader i vores nordiske nabolande.

Mens vi i Danmark oplevede årets tredje sommerdag mandag - og tirsdag får årets hidtil varmeste dag - så har vores naboer i Norge og Sverige taget føringen, når det kommer til høje sommertemperaturer.

Mandag steg temperaturen til det foreløbigt højeste niveau i 2020 i begge lande - og både nordmændene og svenskerne kunne bryste sig af at måle over 30 grader.

I Norge nåede temperaturen sit højdepunkt i Drammen, cirka 35 kilometer sydvest for Oslo. Her nåede temperaturen om eftermiddagen op på 30,6 grader, hvilket dermed klassificerer dagen som værende en tropedag. Det sker, når temperaturen når 30,0 grader eller derover.

Flere andre steder nåede temperaturen op mellem 29 og 30 grader i det sydlige Norge, selvom det kun blev i Drammen, at temperaturen nåede et tropedags-niveau.

Svenskerne oplevede også over 30 grader

Det var dog ikke kun nordmændene der kunne prale med temperaturer på mere end 30 grader.

Også i Sverige nåede temperaturen det hidtil højeste i 2020. I Östmark-Åsarna viste termometret hele 30,4 grader ud på eftermiddagen, men temperaturen er foreløbigt underlagt en kvalitetskontrol, som skal foretages af de svenske meteorologer, inden den officielt bliver anerkendt.

Flere andre steder i det centrale Sverige blev der dog også målt temperaturer på 28-29 grader - blandt andet i Göteborg, hvor temperaturen nåede 28,1 grader.

I Danmark blev den højeste temperatur mandag på 25,6 grader nord for Aalborg, men de kommende dage kan temperaturen nå 27-28 grader.