Vejr

Her i landet kan man få en sommerdag

Temperaturen kan stige til 26 grader i eftermiddag.

Den nye uge fortsætter, hvor den forrige uge slap: Masser af solskin og høje temperaturer.

Men til forskel fra søndag, hvor det blæste - især over den sydlige del af landet - så har vinden lagt sig i løbet af natten.

Det får vi for alvor at mærke i løbet af mandag, hvor man ikke behøver at lede efter en krog med læ, hvis man vil varme sig i solens stråler.

Allerede i formiddagstimerne når temperaturen over 20 grader, og ud på eftermiddagen vil den kunne nå op til 25-26 grader.

Her bliver det varmest

Varmest bliver det i den nordlige del af Jylland, men også i hovedstadsområdet kan man nå over 25 grader. Selvom luften siden onsdag har været varm over Danmark, har der enten været for mange skyer eller for meget vind til, at vi har haft meteorologiske sommerdage.

Men nu har vinden lagt sig, og skyerne kun vil være at finde lokalt. Derfor kan vi se frem til årets tredje sommerdag.

De to første fik vi 1. og 2. juni, hvor temperaturen nåede henholdsvis 25,5 og 26,2 grader som det højeste. Sidstnævnte temperatur er den foreløbigt højeste målt i Danmark i år.

En meteorologisk sommerdag i Danmark kræver 25 graders varme.

Pas på solen

Selvom man fristes til fluks at fare ud i solen, så skal man være opmærksom på solens skadelige ultraviolette stråler.

Solen står så højt på himlen, som den kan i Danmark, og samtidigt er ozonlaget tyndere end normalt, hvilket tilsammen giver os et usædvanligt højt UV-indeks over Danmark.

Det vil ligge tæt på syv midt ved 13-tiden. UV-indekset går fra under 3 til over 10 - fra lille risiko for solskoldning til ekstrem risiko for solskoldning.