Vejr

Varme sommeraftener i vente - over 20 grader til langt ud på aftenen

I løbet af weekenden får vi både varmt og solrigt sommervejr.

Torsdag har man flere steder i landet mærket, at varm sommerluft nu strømmer ind over Danmark fra øst.

I første omgang kommer sommervarmen med skyer og lidt regn til dele af landet, men hen over weekenden er der udsigt til varmt og solrigt sommervejr i hele landet.

Luftmassen, der strømmer ind over Danmark, er gennemvarm, så selv de lange sommeraftener vil kunne nydes ved temperaturer omkring 20 grader.

Tørt og solrigt sommervejr i løbet af weekenden

Den varme luft, der fra Rusland nu er begyndt at strømme ind over Danmark, sendte torsdag temperaturen op over 24 grader. De kommende dage er der både fredag og lørdag mulighed for, at vi når at runde de 25 grader, men i den varme luftmasse vil der være perioder med skyer, og stedvis kan der dannes byger.

TV 2 VEJRETs femdøgnsskema.

Fredag kan der især falde lidt regn i den nordlige del af landet, mens lørdagens byger ser ud til at blive et anliggende for de sydvestlige egne.

Herefter er der fra søndag udsigt til varmt og solrigt sommervejr til hele landet, med dagtemperaturer mellem 23 og 25 grader, og lokalt kan det blive varmere.

Varme sommeraftener

Det er ikke kun i dagtimerne, temperaturerne forbliver sommerligt varme. Allerede i de kommende aftener vil det forblive varmt til langt ud på aftenen.

Prognose: Temperatur lørdag aften klokken 23.

Solen går først ned ved 22-tiden, og de lyse sommeraftener kan nydes på terrassen eller i haven med grillen tændt, uden man hverken skal finde sweateren eller tæpper frem for at holde varmen.

Og der bliver rig mulighed for at nyde sommeraftenerne.

Helt frem til starten af næste uge vil temperatuerne, selv sidst på aftenen, ligge mellem 18 og 20 grader, og først i løbet af natten vil temperaturerne falde til mellem 13 og 16 grader.

Vi må vente på tropenætter

På trods af de varme sommeraftener er der endnu et stykke vej til de rigtigt varme tropenætter.

Man taler om en tropenat, når temperaturen holder sig over 20 grader - hele natten.

Tropenætterne oplever vi typisk senere på sommeren, hvor temperaturen i de indre danske farvande kan give tropenætter langs kysterne.