Vejr

Her kan man blive ramt af byger i eftermiddag

Selvom mange får solen at se mandag, kommer der også byger enkelte steder. Anja Knappe / Privatfoto

Generelt får vi dog en pæn dag med gode chancer for solskin.

Den nye uge starter med pænt vejr til langt de fleste - men atmosfæren over Danmark er fortsat ikke helt stabil, hvilket betyder, at der kan dannes lokale byger i dagens løb.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores nedbørsradar her

Det mærker vi dog ikke her til formiddag, hvor det er tørvejr i hele landet - og hvor temperaturerne har været nede på 3,5 grader i Horsens i Østjylland.

Temperaturen er dog hastigt stigende i takt med, at solen kommer højere på himlen, og i dagens løb kan temperaturen nå et niveau på cirka 19 grader som det højeste.

Vejrsituationen mandag eftermiddag. Der kan komme enkelte byger i den østlige del af Jylland samt over den nord- og østlige del af Sjælland.

Varmest bliver det i den syd- og østlige del af Jylland samt i Københavnsområdet, mens det bliver en smule køligere i den nord- og vestlige del af Jylland, hvor koldere luft fra Nordsøen lægger en dæmper på temperaturen.

Mulighed for byger i dagens løb

Ligesom det har været tilfældet de foregående dage, kan der i dagens løb dannes byger flere steder.

Sandsynligheden for byger er størst i den syd-, øst- og nordøstlige del af Jylland samt i Københavnsområdet og Nordsjælland. Det er her, hvor vi finder de højeste temperaturer, at bygedannelsen har størst sandsynlighed for at finde sted.

Selvom der dannes byger i dagens løb, tyder det ikke på, at de vil blive lige så kraftige, som dem vi oplevede i weekenden, hvor intensiteten nåede 11,8 millimeter på 30 minutter i Aalborg. Skybrud starter ved mindst 15 millimeter regn på en halv time.

De næste par dage bliver det tørvejr med mulighed for solskin, inden vi frem mod weekenden vil opleve tilstrømning af lummervarm luft fra øst - som får temperaturen til at stige.