Vejr

Risiko for torden, hagl, skybrud og skypumper

Sådan kan himlen komme til at se ud søndag eftermiddag (Arkivfoto). Henning Bagger / Scanpix Denmark

Bygerne bliver kraftigst i Jylland, hvor der lokalt kan falde op til 40 millimeter regn.

Efter nogle dage med ustadigt sommervejr over Danmark er der søndag igen udsigt til, at man flere steder i landet får byger, som lokalt kan være kraftige.

Det er et mindre lavtryk, der i løbet af søndagen skal op over Danmark fra syd, der kombineret med kold polarluft i højden, giver os det ustadige vejr.

Bygerne vil gradvist opstå i løbet af dagen, og de ventes at blive kraftigst i eftermiddagstimerne i Jylland.

Her kan bygerne være med torden og stedvis endda også hagl, og de kan lokalt blive kraftige og være forbundet med kortvarigt kraftige vindstød.

Prognose: Forventede nedbørsmængder indtil klokken 23 søndag aften.

Lokalt op til 40 millimeter regn

TV 2 VEJRETs prognoser har lokalt store mængder regn, de steder bygerne ventes at ramme, og med generelt rolige vindforhold kan bygerne 'stå' hen over de samme områder og dér give helt op til mellem 30 og 40 millimeter regn.

De kraftige byger vil lokalt også kunne give skybrud, der er 15 millimeter regn på en halv time. Det er så store nedbørsmængder på så kort tid, at det kan give oversvømmelser ligesom der er risiko for akvaplaning på vejbanerne.

TV 2 VEJRET har udsendt varsel om risiko for skybrud, der gælder for hele Jylland fra søndag klokken 11 til 23.

Mens de kraftigste byger opstår over Jylland, kan det ikke udelukkes, at der søndag eftermiddag også kan komme byger over Nordfyn og Nordsjælland.

TV 2 VEJRETs varsel for skybrud 7. juni 2020.

Der kan opstå skypumper

Ud over skybrud og hagl kan der i forbindelse med søndagens byger nogle steder i landet være mulighed for at se skypumper.

Se radaren og følg lørdagens regnvejr her

Bygerne dannes langs linjer tværs op gennem Jylland, som luften strømmer ind mod fra hver sin side. Langs sådanne linjer kan der især med rolige vindforhold dannes hvirvler, som kan frembringe skypumper.

Skypumpe over Lolland den 24. juli 2017.

Den største mulighed for at se en skypumpe er tværs op gennem den centrale del af Jylland.

Skypumper ses jævnligt i Danmark i forbindelse med byger, og de optræder hyppigst i sommermånederne. Normalt er skypumper i Danmark relativt ufarlige og blot et imponerende skue på himlen, men årligt ses skader på bygninger som følge af skypumper.