Vejr

Tropisk storm på vej mod USA

Den tropiske storm Cristobal set fra satellit 6. juni klokken 15.10 RAMMB/CIRA / NOAA

Har allerede kostet 34 mennesker livet i Mellemamerika.

Årets tredje tropiske storm I Caribien og Atlanterhavet har kurs mod USA, som søndag kan blive ramt.

Navnet på den tropiske storm er Cristobal, der lørdag klokken 14.00 lå over Den Mexicanske Golf omtrent 600 kilometer syd for den amerikanske kyst.

Den tropiske storm bevæger sig hen over det mere 27 grader varme havvand og ventes at ramme USA i staten Louisiana sent søndag aften dansk tid.

Allerede inden vil Cristobals store skybånd med regn nå ind over flere af USA's sydlige stater.

Ifølge de seneste prognoser når Cristobal frem til USA's kyst og vil ramme nær New Orleans som en tropisk storm med vindstød tæt på orkanstyrke.

Prognose for den tropiske storm Cristobal.

Det bliver dog forhøjet vandstand og store mængder nedbør, der kommer til at volde de største problemer i det lavtliggende område omkring Mississippiflodens delta, hvor den tropiske storm går i land.

Cristobal ventes at give en stormflodsbølge på op til to en halv meter langs kysten, og der ventes mellem 100 og 200 millimeter regn - lokalt kan der falde mere end 300 millimeter.

Har allerede kostet 34 mennesker livet

Den tropiske storm Cristobal blev allerede dannet mandag over Campechebugten ud for Yucatanhalvøen i Mexico, hvor resterne af den tidligere tropiske storm Amanda fra Stillehavet var nået frem som en samling af regn- og tordenbyger .

Oversvømmelser nær Merida på Yucatanhalvøen i Mexico 3. juni 2020.

De to tropiske storme har allerede kostet menneskeliv i flere mellemamerikanske lande, efter de i ugens løb har givet store mængder regn, der har ført til oversvømmelser og jordskred.

I den sydlige mexicanske region Chiapas er der siden starten af ugen faldet 681 millimeter regn.

I El Salvador, Guatemala og Honduras meldes ifølge FN's hjælpeprogram OCHA om 34 omkomne i forbindelse med oversvømmelser og jordskred.

Ødelæggelser efter oversvømmelser og jordskred i Panchimalco i El Salvador 3. juni.