Vejr

Kraftigt regnvejr gav næsten en måneds nedbør på et døgn

Regnfuld torsdag. Viggo Hjort Kohberg / Seerfoto

Vestjylland fik mest, da det kraftige regnvejr passerede Danmark.

I store dele af landet blev det en regnfuld torsdag, da en front med stedvis kraftig regn passerede op over Danmark fra syd.

Efter en knastør start på juni er der mange steder faldet over 20 millimeter regn i det seneste døgn, og alle steder i landet har fået regn.

Mest faldt der i det vestlige Jylland, hvor der nogle steder er kommet over 30 millimeter, og lokalt er der faldet endnu mere.

24 timers nedbør fra torsdag klokken seks til fredag klokken seks.

Kraftig regn og tæt på en måneds nedbør

Det seneste døgns mest regnfulde sted er Borris i Vestjylland, hvor DMI's nedbørsmålere opsamlede 45,5 millimeter regn, der faldt på 24 timer fra torsdag morgen og frem til fredag morgen.

De store nedbørmængder i Vestjylland er tæt på de 55 millimeter regn, der normalt falder i løbet af hele juni måned.

I Vestervig i Thy faldt der 33 millimeter, og lokalt kan der i Midt- og Vestjylland være faldet mere regn, end målt ved de to vejrstationer.

Radar torsdag klokken 21.00.

I Borris overskred man også grænsen for kraftig regn, da der på seks timer fra torsdag eftermiddag til torsdag aften faldt 28,2 millimeter.

Det betegnes som kraftig regn, når der falder mere end 24 millimeter på seks timer.

Tørkeindekset dykker i det våde sommervejr

Det seneste døgns udbredte regnvejr og lokale skybrud onsdag betyder, at DMI's tørkeindeks på landsplan er faldet fra de maksimale 10,0 til 8,0.

Der er dog nu store regionale forskelle i tørkeindekset.

I dele af Midt- og Vestjylland er tørkeindekset nede på fem, mens det i den nordlige og østlige del af landet stadig ligger omkring ni.

Tørkeindekset 5. juni 2020.