Vejr

Her kan vi få årets anden sommerdag

Temperaturen kan tirsdag stige til over 25 grader i dele af landet - men ét sted i Danmark er der mulighed for byger.

Samtidig med, at kalenderen på 2. pinsedag viste sommer, så blev dagen også årets første meteorologiske sommerdag.

Det skete, da temperaturen i både Vestervig i Thy, samt i København, steg til 25,5 grader.

Der er dog mulighed for, at tirsdag kan gøre 2. pinsedag kunsten efter og sikre os den anden meteorologiske sommerdag.

Temperaturen kan nå 25-26 grader

Allerede tirsdag morgen er temperaturen ved at stige hurtigt i hele landet, og i løbet af formiddagen vil temperaturen passere 20 grader.

Højeste temperaturer tirsdag eftermiddag. Generelt vil temperaturen nå 24 grader, men lokalt - og især i Københavnsområdet - kan temperaturen nå 25-26 grader.

Temperaturen vil stige indtil ud på eftermiddagen, hvor termometret over den nordlige del af Sjælland og i Københavnsområdet, kan vise 25 eller 26 grader. Dermed er det også muligt, at tirsdag bliver årets hidtil varmeste dag, hvis temperaturen stiger til mere end 25,5 grader.

I Jylland kan temperaturen mange steder nå 23-24 grader, men her er det også muligt, at man lokalt kan opleve en sommerdag. Generelt vil der dog være flere skyer - de fleste højtliggende, som solen kan skinne igennem - og det kan sætte en dæmper på temperaturen.

Mulighed for byger på Bornholm

Det eneste sted i landet, hvor der for alvor kan være ugler i mosen, er på Bornholm, hvor byger i eftermiddagens løb kan bevæge sig ned over klippeøen fra det sydlige Sverige.

Som tilfældet altid er med byger, så er placeringen usikker, og måske vil bygerne bevæge sig udenom øen og blot give flere skyer en overgang.

Generelt skal det gode vejr nydes tirsdag - allerede fra onsdag kan der komme byger i den sydvestlige del af landet, og fra torsdag venter der betydeligt mere ustadigt vejr, med regn, blæst og lavere temperaturer.

Generelt får vi solen at se, men på Bornholm er der mulighed for at byger bevæger sig nedover øen fra det sydlige Sverige.

Første sommerdag senere end normalt

Med årets første sommerdag 1. juni, så har vi måtte vente længere tid end normalt.

Ser vi på de seneste 30 år, så forekommer den første sommerdag normalt 23. maj, mens datoen er 22. maj, hvis vi betragter hele den meteorologiske observationsperiode i Danmark.

Desuden er det blot anden gang siden 1873, at årets første meteorologiske sommerdag er sammenfaldende med årets første kalendersommerdag.