Vejr

Flot vejr og nedlukning trækker nye sejlere til

Unge mennesker og børnefamilier kaster sig over sejlerlivet – markant stigning i udlejning af bådpladser.

Stort set hele nedlukningsperioden har været præget af flot vejr med klar blå himmel og masser af solskin. Det kan også mærkes hos landets marinaer, hvor mange sejlere har benyttet sig af muligheden for at få en båd i vandet.

- Vi ser en markant stigning i udlejningen af bådpladser. Det er 50 procent højere i forhold til de seneste år på samme tidspunkt, og det er jo paradoksalt i de her krisetider, siger havnemester i Nyborg Marina, Lis Mylenberg.

I Lis Mylenbergs havn er de ved at løbe tør for pladser, og hun giver primært nedlukningen af samfundet, der har varet siden midten af marts, skylden for den øgede interesse.

- Mit bud er, at det er corona, men så har det jo også været supergodt vejr. Det hjælper rigtig meget med det gode vejr. Det havde været noget andet, hvis det stod ned i stænger, siger hun.

To meter er ingenting til søs

Corona-nedlukningen har givet mange mennesker en tænkepause, og til søs er det ingen sag at holde afstand.

- Folk sidder og tænker, hvad skal vi lave til sommer. Skal vi købe det der sommerhus, vi har talt om, eller skal vi købe en båd. Og både fås jo i mange størrelser og til mange priser, siger Lys Mylenberg og fortsætter:

- Vandet er et supergodt sted at tage hen, hvis man bare skal være sig selv, og der er god plads ude på vandet.

Bådmæglerne mangler både til salg

Og presset kan mærkes ude i bådbranchen.

- Vi har bådmæglere nede og hænge skilte op, hvor de søger efter både til salg. Det er vi ikke mange, der kan huske, hvornår sidst er sket, fortæller Lis Mylenberg.

Ifølge havnemesteren er der ved at ske et generationsskifte blandt lystsejlerne. Tilstrømningen er stor blandt unge mennesker og børnefamilier.

Familiefar får ro i sjælen ude på vandet

En af dem, der har taget sejladsen op, er Ronni Toth Pedersen fra Årslev. Han ligger på sin faste plads i marinaen med sin 30 fods motorbåd.

- Kan du mærke det, spørger han med et stor smil:

- Det giver ro helt ned i sjælen, og så kommer familien ud, hvor vi bare kan være helt os selv, siger han.

Han er heller ikke i tvivl om, hvad den kommende tid skal bringe.

- Vi starter ud nede i det sydfynske øhav, sejler op mod Samsø, og så ser vi, hvilke eventyr det bringer, siger han.