Vejr

Fra 17 graders varme til slud eller sne i weekenden

I weekenden falder temperaturen cirka 10 grader.

Det er svært at forestille sig, at vejret kan ændre sig til vinter på søndag. Især når vi de kommende dage får op til 17 grader, og snart er en tredjedel inde i maj.

Ikke desto mindre har prognoserne længe vist, at der kommer et markant vejrskifte i weekenden, og flere af dem har slud og sne på programmet.

Det er yderst sjældent. Det er 16 år siden, at DMI sidst har registreret slud og sne så sent på foråret.

Først 16 grader og sol

Weekenden begynder med helt almindeligt majvejr. Lørdagen byder på sol, men i løbet af dagen bliver det mere skyet, som en koldfront nærmer sig fra nordvest.

Prognose lørdag 9. maj. Op til 16 grader, men køligt i nordvest, hvor en front med regn ankommer sidst på dagen.

Lørdag aften og natten til søndag vil fronten passere hele landet, og mange får omkring fem millimeter regn.

Prognose af temperatur søndag eftermiddag 10. maj

Søndag vil kold arktisk luft placere sig over Danmark, og vi må nøjes med eftermiddagstemperaturer omkring 8 grader. Det vil desuden blæse kraftigt, så luften vil føles endnu koldere, end termometrene viser.

Risiko for snebyger

Søndagen byder på både solskin og byger af forskellig karakter. I forbindelse med bygerne afkøles luften, og hvis bygerne er kraftige nok, kan nedbøren gå over i slud og sne. Det kan meget vel ske søndag aften, natten til mandag eller først på mandagen.

Prognose søndag aften 10. maj. Kold luft fra nord trækker ned over Danmark med slud eller tøsne i bygerne.

I forbindelse med de kraftige byger vil der også komme kraftige vindstød, og nogle af bygerne ventes desuden at være med hagl.

Femdøgnsskema fra 7. til 11. maj 2020

Det markante vejrskifte, man vil opleve i Danmark på søndag, vil også præge vores nabolande. Mandag vil den kolde luft fra nord nå helt ned til Alperne i syd og også inkludere de baltiske lande i øst.

Prognose af temperatur i Europa. Koldfronten, som passerer Danmark natten til søndag, er trukket langt mod øst og syd.