Vejr

1. maj med både tåge og torden

Det ustadige vejr fortsætter hele dagen.

Vi har taget hul på den sidste forårsmåned, og dagen vil byde på lidt af hvert rent vejrmæssigt.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Mange steder er fredag startet med tåge, dis og gråvejr, og generelt er det fugtig luft, som befinder sig over Danmark.

Dagen igennem vil flere regnbyger passere landet fra sydvest, og lokalt kan bygerne blive temmelig kraftige.

Fredag eftermiddag vil der være byger mange steder - lokalt med torden. Mellem bygerne vil der dog også være plads til solskin hist og her.

Bygerne kan være med torden

Især midt på dagen kan bygerne stedvis blive kraftige og være ledsaget af torden. Luften, som befinder sig over os fredag, er ustabil, og det betyder, at der let dannes byger.

Særligt når solen i dagens løb kan titte frem flere steder og opvarme landjorden, kan bygerne få ekstra energi, som kan få dem til at blive ekstra kraftige. Det skyldes, at den varme luft lettere stiger til vejrs.

Det er - som det for det meste er med bygevejr - svært at afgøre, hvor de vil blive mest kraftige, men alle steder i landet kan man blive ramt af byger, der kan være med torden.

Samlet nedbør frem til fredag aften klokken 23.

Inden fredagen er omme, kan der være faldet op mod ti millimeter regn, hvor der kommer mest. Men mellem bygerne vil der også være plads til længere perioder med solskin.

Det ustadige vejr med kraftige byger fortsætter lørdag, inden det bliver tørvejr med mulighed for nogen sol på søndag.