Råkold og våd dag i vente – med mulighed for torden

Torsdag bliver en grå dag, hvor vi skal igennem to slags regnvejr, inden dagen er omme.

Hovedparten af april har været meget tør, men den udvikling er vendt, nu hvor årets fjerde måned lakker mod enden.

Torsdag skal et bredt regnområde med jævn silende regn først hen over hele landet, og dernæst følger kraftige lokale byger. Samtidig kommer der op til hård vind eller kuling fra øst.

Dermed bliver det en barsk dag at være ude i. Til gengæld vil landmænd og haveejere nok sætte pris på den tiltrængte regn oven på den i øvrigt meget tørre april.

- Hvis man syntes, det var dårligt vejr i går (onsdag, red.), bliver det værre i dag. Vinden og den silende regn vil få det til at føles råkoldt, siger meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

Allerede torsdag morgen er der regn i det sydlige Jylland og på Fyn, og det regnområde kommer til at gå ind over resten af landet. Bagefter kommer der kraftige byger med mulighed for torden mange steder.

Temperaturen kommer til at ligge omkring 7-8 grader, mens regnområdet passerer, men stiger til op mod 13 grader senere på dagen, når det bliver bygevejr. Samtidig med at bygerne tager over, lægger blæsten sig.

Kan falde en del regn

Med bygerne, der kommer i løbet af dagen, kan der falde megen regn på kort tid, men det er svært at sige, præcist hvor de rammer, og hvor man går ram forbi. Men alt i alt bliver det en våd, grå dag.

- Først på aftenen kan vi måske nå at se de sidste stråler af aprilsolen i den sydlige del af Jylland og på Fyn. Mod nord og øst kommer vi ikke til at se solen denne torsdag, siger Sebastian Pelt.

Det ustadige vejr fortsætter nogle dage endnu. Fredag og lørdag fortsætter med regn, men i mindre omfang. Søndag ser pænere ud og kan blive helt tør.

- De næste dage bliver også præget af byger, men det topper i dag. Lørdag kommer vi til at se solen mellem bygerne, hvilket vil få det til at føles mindre gråt og vådt, siger Sebastian Pelt.