Vejr

Endnu en smuk solskinsdag, men med mere forår og op til 11 grader

Gilleleje strand 24. marts 2020.  Bente Vita Gelmetti / Seerfoto

Himlen vil se ud som de foregående dage, men vejret vil føles betydeligt varmere.

Højtryk og solskin har bidt sig fast over Danmark, men alligevel har der manglet lidt forårsfornemmelse. Det kommer i dag, da temperaturen mange steder når op omkring ti grader.

Prognose af temperatur i dag klokken 15.

Det lunere forårsvejr vil ankomme til en stor del af Jylland, og i et bånd op gennem den centrale og nordlige del af fastlandet vil termometrene i eftermiddag pege på 11 grader. Sjælland og Lolland-Falster må nøjes med seks til otte grader, og på Bornholm bliver det igen koldest.

Forårsvarmen er bedst at nyde i områder med læ, for vinden vil være op til frisk mange steder i Jylland. På Øerne vil det være mindre blæsende, så selvom det er lidt køligere, vil vejret føles behageligt.

Prognose i dag klokken 10. Skyerne vil primært være højthængende.

Dagen bliver solrig i hele landet, men himlen vil mange steder blive mere mælkehvid end de foregående dage. Himlen kommer i høj grad til at se ud som på billedet fra Gilleleje øverst i denne artikel.

Forår i Danmark, men vinter i Italien

Det lunere vejr skyldes, at der begynder at komme varme op fra syd, og det er faktisk noget lunere i Danmark end i dele af Sydeuropa i dag.

Prognose af tryk og nedbør klokken 13. Lunere luft ankommer til Danmark, mens man på Balkan og i Italien får sne.

Højstrykket, der har sørget for smukt vejr i Danmark, har samtidigt sendt meget kold luft med oprindelse fra nord til Balkan og Italien. Her vil man i dag opleve vintervejr med sne.