Vejr

Tirsdag kan temperaturen nå ti grader

Tirsdag bliver endnu en pæn dag. Inger Nielsen / Privatfoto

I dele af landet vil det dog blive mere blæsende end i de foregående dage.

Nok engang står vi op til solskin og blå himmel - eller i hvert fald en del solskin.

Et højtryk i vores nærhed - og som mandag gav usædvanligt højt lufttryk - sørger fortsat for at vi får tørt vejr med lange perioder, hvor solen vil skinne.

Efter en morgen som igen bød på frost mange steder, stiger temperaturen i dagens løb til mellem fem og ni grader, men lokalt kan temperaturen i den centrale og nordlige del af Jylland nå ti grader.

Længere østpå i landet er luften koldere, og her vil temperaturen ikke stige til mere end seks-syv grader, når det bliver varmest.

Til gengæld får man her de mest rolige vindforhold, mens det bliver mere blæsende længere vestpå i landet. Generelt vil der komme en del solskin, men i perioder vil højtliggende skyer kunne give mere sløret solskin og en mere mælkehvid himmel.

Der kommer en del sol tirsdag eftermiddag. Det bliver lunest i Jylland - til gengæld er det også her, at det vil blæse mest.

Solen varmer som i september

Selvom temperaturerne fortsat er éncifrede mange steder, står solen midt på dagen ligeså højt over horisonten, som den gør omkring 18. september. Derfor vil man kunne mærke, hvor meget energi der efterhånden er i solstrålerne, og finder man et sted med læ, kan man for alvor mærke, hvordan solen varmer.

UV-indekset, som er et mål for, hvor meget ultraviolet stråling der når ned til jordoverfladen, er nu steget til over to, og inden for en uges tid kan det nå en værdi af tre. Når det sker, anbefales det, at man bruger solcreme midt på dagen.

Til og med fredag fortsætter det tørre og solrige martsvejr med temperaturer, der kan nå 12 grader, mens der fortsat vil være udbredt frost om natten.