Vejr

Den er lukket – men her kan du se den berømte kirsebærallé

Bispebjerg Kirkegård besøges normalt i denne tid af 150.000 kirsebærgæster, men i år er der lukket på grund af coronakrisen.

Hvert år samles folk i tusindvis på Bispebjerg Kirkegård, der er et af landets mest populære udflugtsmål, når det drejer sig om at nyde de udsprungne japanske kirsebærblomster. Men ikke i år. Alle indgange til kirsebærallén er spærret af for at undgå spredning af coronavirus.

Kirsebærtræerne er sprunget tidligt ud. De er kommet en uge tidligere end sidste år og en hel måned før end for to år siden.

Det tidlige udspring skyldes med stor sandsynlighed det milde vintervejr. Blomstringen er drevet af lys og varme, og vinteren har været rekordvarm.

Til gengæld for at få lov til at filme har vi lovet at understrege over for læserne, at det ikke nytter noget at tage ud til kirkegården.

Der er lukket, og der bliver ikke lukket op, før myndighederne ophæver de nuværende restriktioner i forhold til forsamlinger.

Det er også vigtigt, at folk ikke møder op og stimler sammen foran afspærringerne.

- Jeg var her selv sidste år, og der var det svært at komme igennem gangarealerne, så jeg kan godt forstå, at det er nødvendigt at holde lukket i disse tider, siger Peter Tanev.

Her kan du se hele TV 2 vejrets Facebook-live fra Bispebjerg:

De senere år har der årligt været ikke færre end 150.000 mennesker forbi kirkegårdens berømte kirsebærallé i blomstringsperioden, der varer to-tre uger i foråret.

Nogle gange er der op mod 1000 mennesker forsamlet under træerne på en gang.

Udflugtstraditionen har sit udspring tilbage i 1990’erne.

Her blev de japanske kirsebærtræer sat som erstatning for den gamle elmeallé, der blev udryddet af elmesygen.

TV 2 Vejret har under optagelserne fulgt myndighedernes retningslinjer om afstand.