Vejr

Se billeder af den solrigeste dag siden august sidste år

Når vi senere i dag når over 10,3 solskinstimer i landsgennemsnit, bliver det den mest solrige dag siden 31. august 2019.

Selvom vi i disse tider ikke kan nyde vejret i samme omfang som normalt, kan man ikke undgå at glædes over det smukke vejr, vi oplever i øjeblikket.

Solen højt over horisonten ved Nexø.

Lørdag stod solen op fra en skyfri himmel, og selvom der både i øst og vest blev dannet nogle skyer, var det solen, der dominerede. Fredag gik vi ind i sommerhalvåret. Dagen er nu længere end natten, og da solen var på sit højeste (klokken 12.19), stod den 35 grader over horisonten.

Solskin og blå himmel ved kerteminde 21. marts 2020.

Efteråret var ligesom vinteren præget af regn og skyer, så vi skal helt tilbage til 22. september for at finde en dag med mere end 10 solskinstimer på landsplan. Dengang fik vi 10,3 landsdækkende solskinstimer.

Det blev den mest solrige dag i efteråret, og ellers skal vi tilbage til 31. august for at nå over 11 timers landsdækkende solskin.

Solskin og få cumulus skyer ved Egebaksande nær Thisted 21. marts 2020.

Skyer, der er dannet ved solopvarmning, forhindrer, at vi når derop. På ovenstående billede fra Egebaksande kan man se de første skyer dannet ved solopvarmning.

Mirabellas i blomst foran en smuk blå himmel 21. marts 2020.

Udover solskinstimer betyder de mange udsprungne blomster også, at vejret og naturen opleves ekstra flot.