Vejr

Viggo forsøger at indfange det danske vejr

Vejrbilen har besøgt en af vores trofaste vejrfotografer på stranden ud mod Lillebælt.

Danskernes vejrbilleder

TV 2 Vejret bruger billeder fra danskerne i både vores vejrudsigter og til artikler her på hjemmesiden og vores app. Du kan også indsende både billeder og video til TV 2 Vejret. Det gør du her. 

Hver eneste dag får TV 2 Vejret billeder fra amatørfotografer, der har fotograferet dagens vejr. En af de mere ihærdige er Viggo Hjort Kohberg fra Haderslev, og ham har Vejrbilens sat i stævne ved Lillebælt med en fotogen udsigt til Barsø og det nordlige Als.

- Det har altid været min hobby. En mand uden hobby er som en cowboy uden hest, og det duer jo ikke. Man skal have en hobby, og foto er min, lyder det fra Viggo Hjort Kohberg.

Amatørfotografen har taget mere end 10.000 billeder, men han overvejer aldrig at lægge det store Canon-kamera på hylden.

- Jeg synes, det er verdens fedeste hobby, siger han.

Fotointeressen har Viggo Hjort Kohberg haft, siden der stadig var filmruller i kameraet, men det er først i de senere år, at han har stillet skarpt på vejret.

- Det er sjovt at tage billeder i Danmark, for vejret er så uforudsigeligt. Der er sjældent to dage, der er ens, siger han.

Viggo Hjort Kohberg forsøger at fortælle en historie med sine billeder.

Selvom han synes, det er ”super”, når hans billeder bliver brugt i fjernsynet, er det ikke hans drivkraft. Det er ønsket om at fange billedet, der fortæller historien om dagens vejr.

- Udfordringen er at vise det aktuelle vejr. Det er det, det handler om, siger han.

Viggo Hjort Kohberg har indfanget en solopgang ved Lillebælt.

Det er omkring hjembyen Haderslev, Viggo Hjort Kohberg har sine fotografiske jagtmarker. Og han har næsten altid kameraet klar.

Mens han er sammen med TV 2 Vejret, får han både taget billeder af en fisker og et kærestepar. Men det er ikke bare billeder af nogle mennesker. Det er billeder af mennesker i noget bestemt vejr.

- Det har også noget med vejret at gøre. De sidder her jo ikke, hvis det er regnvejr. De sidder her, fordi det er godt vejr, siger han og tilføjer:

- Jeg tager lige et billede mere af dem. Det blev endda rigtig godt.

TV 2 Vejrets producer Sonny Bendiksen og vejrvært Ellen Nybo Hansson på besøg hos Viggo Hjort Kohberg.