Vejr

Regn i dele af landet

Et nyt regnvejr vil berøre dele af landet fredag. Der vil dog højest falde omkring fem millimeter regn. Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Det er en god idé at huske paraplyen - et regnvejr breder sig op over dele af Danmark i løbet af fredagen.

Selvom fredagen er startet ganske pænt flere steder i landet, er det en stakket frist.

Nok engang skal et regnvejr efterhånden præge vejret i dagens løb - men det er trods alt ikke hele landet, der bliver ramt.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores nedbørsradar her

Årsagen til fredagsregnvejret er et lavtryk, der bevæger sig syd om Danmark, og i den forbindelse vil fronter med regn berøre især den sydøstlige del af landet.

Fredag klokken 12 vil det fortsat kun regne let i den sydøstlige del af landet.

Allerede fredag morgen er det begyndt at regne let i den sydlige del af landet, og herfra vil regnen i fredagens løb langsomt brede sig mod nord.

Det ændrer dog ikke på, at formiddagen fortsat vil forblive mest tør i størstedelen af landet, men over middag vil det begynde at regne over den sydlige halvdel af Sjælland samt over Bornholm.

Herfra stopper regnen ikke med at brede sig mod nord - men regnvejrets fremfærd bliver efterhånden bremset, og dermed vil størstedelen af Jylland gå helt fri af regn, ligesom nedbørmængderne over den nordlige del af Sjælland også vil være begrænsede.

Regnen har bredt sig længere mod nord fredag eftermiddag.

Det betyder dog alligevel, at turen hjem fra arbejde i eksempelvis hovedstadsområdet kommer til at foregå med regn af og til, ligesom det er en god idé at tage paraplyen med, hvis man skal ud i aften og bor i den sydøstlige del af landet.

Da det samtidig bliver temmelig blæsende fra øst, vil det flere steder kunne føles ganske barskt at være ude i vejret, hvis man ikke er i læ for vinden.

Fredag aften klokken 18 vil det regne over den sydøstlige del af landet - samtidigt bliver det ganske blæsende fra øst over Østersøområdet.

Der vil 'kun' falde omkring fem millimeter regn

Samlet set vil det dog ikke være de store regnmængder, som falder i løbet af det næste døgn - og slet ikke i forhold til, hvad vi har været vant til i februar.

I alt vil der blot falde mellem tre og fem millimeter regn de fleste steder, og generelt vil nedbørintensiteten ikke være særlig høj, mens det regner.

Nedbørmængderne frem til lørdag morgen bliver heldigvis ganske begrænsede. Generelt vil der ikke falde over fem millimeter.

Til og med fredag morgen er der faldet 10,1 millimeter regn på landsplan i marts. I februar faldt der 135,1 millimeter regn, hvilket gjorde det til den absolut vådeste af sin slags i dansk vejrhistorie.

I kalendervinteren faldt der 280,3 millimeter regn - nok til at gøre det til den næstvådeste vinter, der er målt i Danmark siden 1874.