Vejr

Nem vejrudsigt – pænt vejr i dag betyder regn i morgen

Inger Nielsen fra Ålbæk indfangede det pæne forårsvejr onsdag. Sådan kommer det også til at se ud torsdag.  Inger Nielsen / Seerbillede

I den kommende tid kommer fronterne ind over os med todages intervaller.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores nedbørsradar her

Det bliver en pæn, lys forårsdag for de fleste, og rigtig mange vil få glæde af forårssolen. Fredag bliver det lige omvendt, og sådan fortsætter vejret med at skifte det næste stykke tid.

- Det er super nemt at huske vejrudsigten for de kommende dage. Når solen skinner, bliver det regnvejr i morgen, og når det regner, bliver det solskin dagen efter, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Lone Seir.

Det er den klassiske vejrsituation, hvor der kommer fronter ind over landet hver anden dag. Fænomenet kaldes derfor også hverandendagsvejr.

I løbet af torsdag vil rigtig mange få sol, og det bliver også lyst udenfor. Der er nogle få byger i prognoserne, men det vil kun berøre få steder og kun kortvarigt.

- Der vil være lidt cumulusskyer, der står og bobler op, og de vil også kunne give lidt regn, men det overordnede billede er solskin, lyder det fra Lone Seir.

Radaren viser lidt nedbør

Her til morgen er der en lillebitte smule nedbør på radaren, og temperaturen er nogle steder lav nok til, at der vil kunne være en smule hvidt i nedbøren, men det vil forsvinde med det samme.

Dagen starter også med lidt flere skyer mod øst, hvilket gør det lidt lunere end mod vest.

- Skyerne holder på varmen, så det er lidt koldere i Jylland end på Sjælland. Man kan ikke få i pose og i sæk. Enten er det en mild morgen og gråt, eller også er det en flot morgen og koldt, siger Lone Seir.

I løbet af formiddagen klarer det op over det østlige Danmark. Senere på dagen begynder der at trække byger ind over særligt Nordvestjylland.

Der kan fortsat være glat om morgenen. Henriette Haase Fischers billede er fra Holstebro ved solopgang. Der er det flot og klart, men også koldt, vejr.

I morges var der fortsat risiko for glatte veje, og det skal man også være opmærksom på i de kommende dage.

- Man kan godt glemme det, hvis bilen har stået i garagen, så man ikke har skullet skrabe forruden, men der er stadig grund til at være ekstra forsigtig på udsatte steder, siger Lone Seir.