Vejr

Store mængder regn på vej i weekenden

Oversvømmelser ved Brabrand Sø 27. februar 2020. Der kommer mere regn lørdag. Poul M. Schmidt / Privatfoto

Lørdag skal et udbredt nedbørområde passere Danmark fra sydvest.

Efter et par dages pause fra store regnmængder skal vi igen til at forberede os på nye mængder regn henover weekenden. Fredag vil derimod forløbe med relativt roligt vejr, selvom der kan komme enkelte sne-, slud- og regnbyger.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores nedbørsradar her

Det er dog en stakket frist med det relativt tørre vejr, vi har oplevet de seneste par dage. Allerede natten til lørdag vil et frontsystem sende forsyninger af nedbør op over Danmark fra sydvest.

Nedbøren kan i første omgang falde som tøsne og slud, men vil efterhånden gå over i regn, i takt med at temperaturen stiger.

Lørdag morgen vil nedbørområdet befinde sig over den nord- og østlige del af landet, hvor regnen vil sile ned i flere timer.

Der kan falde op til 25 millimeter regn

Det er dog over de syd- og vestlige dele af Jylland, at man kan se frem til de største mængder regn i lørdagsdøgnet og frem til søndag morgen. Flere vejrmodeller indikerer, at der kan falde over 20-25 millimeter regn, hvor der kommer mest.

Nedbørsmængder frem til søndag morgen klokken 8. I dele af Jylland kan der falde over 20 millimeter.

Man slipper - som det er set før - mere nådigt i den østlige del af landet, hvor de samlede mængder nedbør næppe overskrider ti millimeter.

De nye mængder regn risikerer at forværre den i forvejen alvorlige situation med oversvømmelser mange steder i landet. Da regnen derudover også falder på den sidste dag i februar, vil det tælle med som nedbør i februar, hvorfor rekorden for vådeste februar blot bliver udbygget yderligere.

Det ekstremt våde vejr har givet oversvømmelser mange steder - som her i Holstebro.

Til og med fredag morgen er der på landsplan faldet hele 125,5 millimeter regn siden 1. februar. Den tidligere rekord for vådeste februar lød på 109 millimeter, som var den regnmængde der faldt i februar 2002.

Med udsigt til mere regn i løbet af det næste halvandet døgn, vil februars samlede nedbør overskride 130 millimeter, hvilket med stor sandsynlig også vil gøre februar i år til den tredjevådeste vintermåned overhovedet målt i Danmark siden 1874.