Vejr

Vi har haft vinterens hidtil koldeste morgen

Snedække ved Lee nær Bjerringbro 26. februar 2020. Natten til torsdag blev vinterens hidtil koldeste. Tage Christensen / Privatfoto

Natten til torsdag er der målt knap syv graders frost i Østjylland.

Turen til arbejde har været en kold fornøjelse flere steder i Danmark. Selvom vinteren 2019-20 ender som den varmeste, der er målt i Danmark siden 1874, så har vi fået et kortvarigt pust af kold luft fra nord nedover landet.

Det har fået temperaturen til at falde til det hidtil laveste denne vinter, selvom det i sig selv ikke siger så meget. Nattens laveste temperatur blev målt i Horsens i Østjylland, hvor DMI's vejrstation har målt -6,8 grader som laveste temperatur.

Det er én grad lavere end den hidtil koldeste nat denne vinter, som blev målt 27. december i Karup i Midtjylland.

Laveste temperaturer natten til torsdag. Det er vinterens hidtil koldeste nat - og formentlig også den koldeste der bliver målt.

Vinteren ender med flere rekorder

Til og med torsdag morgen er vinterens middeltemperatur indtil videre på ekstreme 5,1 grader. Det er 4,6 grader højere end normalt, og 0,4 grader højere end den hidtil varmeste vinter 2006-07.

Derudover har ingen kalendervinter budt på så høj en minimumtemperatur, som tilfældet er det i år.

Den tidligere rekord for den højeste minimumtemperatur fik vi i vinteren 1988-89, hvor den laveste temperatur blev målt til -7,5 grader.