Vejr

Danmark ramt af sne, slud, hagl- og tordenbyger

De kraftige byger vil fortsætte tirsdagen igennem og flere steder har der været vindstød af stormstyrke.

Vinterferien er startet med barskt vejr - flere steder har der været, og er stadigvæk, forhøjet vandstand, og samtidigt blæser en strid vestenvind ind over Danmark fra Nordsøen. Derudover er luften, der blæser ind over Danmark, oprindeligt kold og også meget ustabil.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer og få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Derfor er der dannet talrige byger, som i en lind strøm bevæger sig ind over Danmark.

Sne i Hørning nær Aarhus 11. februar 2020.

I den relativt kolde luftmasse, og fordi bygerne har været kraftige, har der både mandag aften, natten til tirsdag og tirsdag morgen været både slud, tøsne og hagl i bygerne. Stedvis har bygerne været så kraftige, at sneen i kortere perioder har lagt sig på biler, græsplæner og andre overflader.

Der er især meldinger om snebyger i Østjylland, men også i Nordjylland har flere af bygerne været med vinterlige islæt.

Det er anden gang i 2020, at der overhovedet er sne i luften - første gang var 4. januar.

Bygerne har været med torden og vindstød af stærk storm

Luften er så ustabil, at der flere steder har været torden i bygerne. I løbet af de foregående 12 timer, er der registreret 174 lyn over dansk område, og byger kan resten af tirsdagen fortsat være med torden. Derudover er der - i forbindelse med bygerne - også meget kraftige vindstød, der flere steder har nået stormstyrke. Det højeste vindstød er målt på Rømø, hvor det kraftigste vindstød nåede 31 meter per sekund, hvilket er stærk storm.

Siden mandag aften har bygerne flere steder i Danmark været med torden.

De kraftige byger og den kraftige blæst fortsætter resten af dagen.