Vejr

Stormen Ciara giver oversvømmelser i Storbritannien

Uvejret i England er usædvanligt voldsomt og langvarigt.

Stormvejret, der senere skal kulminere over Danmark, har allerede givet voldsomt vejr i England. I Mytholmroyd, 30 kilometer vest for Leeds, er der massive oversvømmelser, fordi floden Calder er gået over sine bredder.

Oversvømmet parkeringplads i Mytholmroyd.

Det er sket på grund af voldsomme regnskyl, som har overfyldt floden. I Danmark kalder vi det kraftig regn, når der falder 24 millimeter på 6 timer. Det seneste døgn er der flere steder i England faldet over 100 millimeter regn.

Oversvømmelser i Mytholmroyd, i nordlige England efter floden Calder er gået over sine bredder.

I Shap, der ligger 130 kilometer nord for Liverpool, meldes om 125 millimeter regn fra lørdag middag til søndag middag. Briterne taler om det værste uvejr i årevis, og selv når Ciara mister sit tag, kommer der nye uvejr.

Langvarig blæst i Storbritannien

Stormlavtrykket Ciara løber lige nord om Skotland, og i højlandet vil der fortsat komme meget voldsomme vindstød. Målestationen ved Cairn Gorm i 1245 meters højde har meldt om vindstød på 52,5 meter per sekund. Orkan begynder ved 32,6 meter per sekund. De voldsomme vindstød har ligesom regnen skabt problemer.

I Skotland blev tre mennesker kvæstet, da et tag på en pub styrtede sammen på grund af stormvejret, skriver nyhedsbureauet PA. Der er flere steder i Storbritannien målt orkanvindstød.

Oversvømmet vej i Brighouse, England.

Den kommende uge vil det ene stormlavtryk efter det andet ramme de britiske øer med orkanvindstød. Udover regn og blæst advares der også om hagl og torden, som man kan se af nedenstående tweet fra Storbritanniens meteorologiske institut, Met Office.