Vejr

Imponerende vejr i Alperne - inden tusindvis af danskere tager på skiferie

En dag før skiferien begynder for tusindvis af danskere, viser Alperne sig med 'kaiserwetter'.

Der er i ugens løb faldet masser af sne, og nu skinner solen fra en skyfri himmel - og det fortsætter den med resten af weekenden.

Det er det mest optimale vejr, man kan forestille sig, at tusindvis af danskere begynder deres skiferie i Alperne med.

Billederne i videoen ovenfor er fra fredag eftermiddag i Obertauern i Østrig, der er et af de steder, der får besøg af mange danskere i den kommende uge.

Skiferien starter med sol

Efter de seneste dages snevejr og med strålende sol, viser de østrigske alper sig med det, der på de kanter betegnes som 'kaiserwetter'.

Fredag nåede temperaturen i Obertauern lige op over frysepunktet, men med knastør alpeluft, er det ikke noget, der går ud over skiføret. Det er et af Østrigs mest snesikre skisportssteder.

Det flotte og solrige vejr fortsætter lørdag og søndag - og dermed er der lagt op til en flot start på vinterferien i Alperne.

Først i begyndelsen af næste uge kan der komme mere ustadigt vejr med blæst og sne, når flere nedbørsområder fra nordvest skal ned over Alperne.

Flere hundrede tusinde tager på skiferie

Det anslås ifølge Danmarks Statistik, at 200.000 danskere tager på skiferie i februar. Heraf gør hovedparten det i uge syv.

Det mest besøgte land er Østrig, som alene i februar tager imod mere end 60.000 danskere.