Vejr

Malaga ramt af voldsomt skybrud - vandmasser river biler med sig

Sådan så det ud i Campanillas ved Malaga efter et voldsomt skybrud lørdag morgen. Jorge Zapata / Ritzau Scanpix

Der faldt over 100 millimeter regn på den spanske solkyst.

Kun to døgn efter Malaga torsdag oplevede et voldsomt uvejr, der efterlod et centimetertykt lag hagl i gaderne, er den sydspanske by lørdag morgen atter blevet ramt af et skybrud, der satte store dele af byen under vand.

Uvejret, der ramte langs store dele af den spanske solkyst lørdag morgen, gik især hårdt ud over Campanillas - en forstad til Malaga - hvor gaderne på kort tid blev forvandlet til floder.

De store mængder vand rev biler med sig og oversvømmede kældre, mens flere mennesker ifølge El Pais blev reddet fra vandmasserne.

Det var kraftige tordenbyger over Sydspanien, der lørdag morgen udløste et voldsomt skybrud, som var årsag til de oversvømmede gader og veje i Malaga.

I Casasola lige nord for Malaga er der i løbet af lørdagen faldet 112 millimeter regn, hvor af de 68 millimeter faldt på to timer tidligt lørdag morgen.

I Malagas centrum meldes der ifølge den spanske vejrtjeneste, AEMET om 77 millimeter regn, mens der i byens lufthavn faldt 71 millimeter.

Uvejret ramte også flere andre byer langs den spanske solkyst. I Marbella faldt så store mængder hagl, at veje blev afspærret, og motorvej A-7 fra Marbella mod Cadiz var lørdag morgen spærret på grund af oversvømmelse.

Det voldsomme vejr er resterne af stormen 'Glora', der har hærget i store dele af Spanien i den seneste uge.