Vejr

Tirsdag er startet med vindstød af stormstyrke

Tirsdag lægger fra land med kraftig blæst og udbredt regn.

Cykelturen til arbejde kan mange steder blive en ganske barsk fornøjelse med kraftig blæst og udbredt regn.

Det er et frontsystem, der passerer Danmark fra vest, og i den forbindelse er det både blæst op fra syd, samtidig med at regnen siler ned i store dele af Danmark.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Mest blæsende har det tirsdag morgen været i Skagen i det nordlige Jylland, hvor middelvinden med 19,7 meter per sekund har nået hård kuling. Samme sted er der også målt vindstød af stormstyrke med 24,9 meter per sekund.

Tirsdagens hidtil kraftigste vindstød er dog målt ved DMI's vejrstation ved Hvide Sande ud til Ringkøbing Fjord, hvor det højeste vindstød nåede 26,1 meter per sekund, hvilket også er stormstyrke.

Samtidig er et udbredt regnvejr, der skyldes frontpassagen, på vej mod den østlige del af landet, mens det efterhånden er ved at blive opholdsvejr i den vestlige del af Jylland.

Kombinationen af silende regn og kraftig blæst får vejret til at føles relativt barskt, især hvis man ikke er klædt ordentligt på til det.

Restriktioner på Storebæltsbroen

Den kraftige vind, der blæser fra syd, giver tirsdag morgen restriktioner på flere broer rundt omkring i landet. På Storebæltsbroen køres der med nedsat hastighed, ligesom vindfølsomme køretøjer frarådes at passere broen. På Vejlefjordbroen advares der også om kraftig blæst.

Beauforts vindskala - inddelingen af vindstyrker i Danmark

I Danmark benyttes vindbetegnelser i henhold til den internationale Beaufort-skala.

Orkan: >32,6 m/s
Stærk storm: 28,5-32,6 m/s
Storm: 24,5-28,4 m/s
Stormende kuling: 20,8-24,4 m/s
Hård kuling: 17,2-20,7 m/s
Kuling: 13,9-17,1 m/s
Hård vind: 10,8-13,8 m/s
Frisk vind: 8,0-10,7 m/s
Jævn vind: 5,5-7,9 m/s
Let vind: 3,4-5,4 m/s
Svag vind: 1,6-3,3 m/s
Næsten stille: 0,3-1,5 m/s
Stille: <0,3 m/s

Endnu kraftigere blæst på vej

I de kommende timer vil blæsten gradvist aftage, mens regnvejret passerer længere mod øst. Det er dog kun en stakket frist, da et nyt lavtryk er under udvikling og nærmer sig Danmark fra sydvest.

Det vil i nattens løb passere lige nordvest om landet, og i den forbindelse kan der komme vindstød af stærk storm langs den jyske vestkyst og muligvis også vindstød af stormstyrke mange steder. Samtidig blæser særdeles mild luft op over landet, og temperaturen kan nærme sig 11 grader midt på natten.