Vejr

Torsdagen regner væk - der kan falde over ti millimeter

Torsdag byder på regn - næsten hele dagen. Anders Mikkelsen / Privatfoto

Regnvejret bliver stort set landsdækkende.

Det meget milde vintervejr byder nu også på gedigne mængder regn, når et lavtryk skal passere Danmark fra sydvest mod nordøst og øst det næste døgns tid.

Allerede fra torsdag morgen har det regnet i hele den vestlige del af landet, og i løbet af formiddagen har regnvejret bredt sig længere mod øst, så det regner i størstedelen af landet.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Lavtrykket, der passerer Danmark, er under udvikling, hvilket blandt andet betyder, at nedbøren flere steder kan være ganske intens - uden det dog på nogen måde bliver bare tilnærmelsesvis skybrudsintensitet.

Det er på grænsen mellem koldere luft nordvest for Danmark, og væsentligt lunere luft mod syd og sydøst, at lavtrykket er dannet - og det er også her, at regnområdet findes.

Det er lavtrykket over De Britiske Øer, der torsdag passerer Danmark fra sydvest. I den forbindelse falder der en del regn - stedvis over 10 millimeter.

Der kan falde over 10 millimeter

Siden regnvejret begyndte tidligt torsdag morgen er der faldet 4,9 millimeter regn i Store Jyndevad, nær den dansk-tyske grænse i Sydjylland.

Resten af dagen vil der kunne falde yderligere fem til otte millimeter regn, inden regnvejret efterhånden aftager i intensitet i eftermiddagens løb. Dér, hvor man slipper mest tørskoet gennem dagen bliver i Nordjylland, hvor der nordenfjords i Vendsyssel kun kommer få millimeter regn.

Derimod slipper regnen først sit tag i den østlige del af landet i løbet af eftermiddagen.

Samlede regnmængder frem til fredag klokken 0.

Torsdagsregnvejret er det første udbredte og næsten landsdækkende regnvejr i 2020, hvor der indtil onsdag kun er faldet 9,5 millimeter på landsplan.

Til gengæld kommer januar efter 2019 som sammen med 1999 blev det vådeste år i dansk vejrhistorie, hvor der nåede at falde ekstreme 905 millimeter regn.

Fredag bevæger endnu et udbredt regnvejr sig ind over Danmark fra sydvest - påny kan der falde op til 10 millimeter.