Vejr

Sol og blæst præger årets næstsidste dag

Nedbørsrekord er fortsat ikke dømt ude – men det er langt fra sikkert, at den kommer i hus.

Hvis man gerne vil ud og blive blæst igennem på årets næstsidste dag, tegner det rigtig godt. Vejret bliver mildt med til syv til otte grader og nogen sol. Til gengæld kommer det til at blæse en del. Det fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Thomas Mørk.

- Det vil føles okay for de fleste, selvom der blæser en frisk til hård vind fra vest. Vejret bliver ganske simpelt pænt i det store hele, mildt og blæsende, siger han.

Danmark ligger på nordsiden af et højtryk, der får mild og tør luft til at strømme ind over landet fra vest. Det giver nogen eller måske endda megen sol i løbet af dagen.

Solen vil især komme den vestlige og sydlige del af landet til gode, men efterhånden går den også længere mod øst.

I den nordlige del af landet kommer der lidt flere skyer, hvilket skyldes en koldfront nord for Danmark.

- Koldfronten skal ned over os, men det kommer overvejende til at ske, når solen er gået ned. Det vil også føre til en lille smule regn til aften, forklarer Thomas Mørk.

Hen ad aften er der skyer over det meste af Danmark, men der er solen også for længst gået ned.

Regnen er spændende, da vi ligger 0,6 millimeter fra at slå nedbørsrekorden på 905 millimeters regn for et helt år. Spørgsmålet er bare, om der kommer nok?

- Det er ikke helt sikkert, men heller ikke helt umuligt, lyder svaret fra Thomas Mørk.

Der kommer vand, men er det nok?

Frem til i morgen tidlig falder der en til to millimeter i store dele af Jylland, men da det er landsgennemsnittet, der tæller, skal det bredes ud over hele landet.

- Det kan godt ske. Der er lidt forskel alt efter, hvilke af vejrmodellerne vi kigger på, men det er ikke sådan en, der er givet på forhånd, siger Thomas Mørk.

Den hidtidige nedbørsrekord på 905 millimeter stammer fra 1999. Der falder i gennemsnit 712 millimeter regn om året. Der er landsdækkende nedbørsmålinger tilbage til 1874.

Det meste af landet får glæde af solen i løbet af dagen.