Vejr

Varmerekord på vej i et Australien i flammer

Store dele af Australien får over 40 grader de næste dage, og selvom der stedvis kommer regn, frygtes brandene at udvikle sig.

Det australske forår har budt på meget tørke og mange naturbrande. Det er fortsat ind i sommeren, og her omkring midsommer vil der komme temperaturer over 35 grader til det meste af kontinentet.

Nogle steder endnu højere, som det fremgår af prognosen herunder:

Prognose af temperaturer onsdag 18. december 2019.

Området med over 40 grader vil de næste dage bevæge sig lidt mod øst, men det vil fortsat udgøre nogenlunde det samme areal.

Rekorden for højeste middeltemperatur 'down under' lyder på 40,3 grader og er fra 17. februar 2013. Den rekord kan måske stå for fald.

Det er dårlige nyheder for bekæmpelsen af naturbrandene i Australien, som får meget svære vilkår.

Udsigten har fået brandmænd i New South Wales til at advare om, at de ikke kan holde brandene i skak, når temperaturerne snart stiger.

Ikke meget regn på vej

Siden november er 12.000 kvadratkilometer natur blevet fortæret af flammerne. Seks personer har mistet livet, og flere end 680 hjem er blevet ødelagt.

Brande i Australien observeret det seneste døgn.

Desværre er det meget beskedent med regn den næste uge. Det viser nedenstående video, der er en prognose af regn frem til 24. december.

Der kommer en smule nedbør til Nordaustralien de kommende dage. I næste uge ventes der regn i Østaustralien, et område hvor der bor mange mennesker nær naturbrande.

Prognose af regn

Den voldsomme hedebølge har i øvrigt også trukket mange australiere til kysterne. Her er luften lidt mildere, og en tur i vandet kan afkøle yderligere.

 Aldinga Beach i Australien 17. december 2019.