Vejr

Danmark ramt af kraftigste storm i over et år

Efter midnat aftager vinden, og der er ikke udsigt til flere storme over Danmark i denne omgang, vurderer meteorolog ved TV 2 Vejret.

Der blev søndag målt storm to steder i den sydlige del af Danmark. Stormen, som ikke har fået noget navn, er den kraftigste i Danmark siden stormen Knud i september sidste år.

Det forklarer meteorolog Anders Brandt fra TV 2 Vejret efter en tredje søndag i advent, hvor det danske vejr viste sig fra sin voldsomme side.

- Kegnæs på Als havde midt på eftermiddagen middelvind på 26,6 meter per sekund, mens Hammerodde her til aften har haft 25,1 meter per sekund i middelvinden, siger Anders Brandt.

De enkelte vindstød var de kraftigste i mere end to år.

- Vindstødene er ikke set højere, siden stormen Ingolf ramte Danmark i oktober 2017, siger Anders Brandt.

Vindstød af orkanstyrke

Det voldsomme vejr gav kraftige forstyrrelser af trafikken over hele landet. Øresundsbroen blevet lukket to gange, og den blev først genåbnet i begge retninger ved 19-tiden.

Færgetrafikken blev også ramt af en række aflysninger over hele landet.

Den sydlige del af landet blev dog hårdest ramt, siger Anders Brandt.

- Ved Kegnæs i Sønderjylland er der målt vindstød af orkanstyrke tidligere på dagen, fortæller Anders Brandt.

Vinden var så stærk i hele Syddanmark, at politiet flere steder meldte om skader og væltede træer, der kunne udgøre en stor risiko for trafikken på de mørke vinterveje.

Det var også billedet mange steder på både Sjælland og Fyn, hvor politiet opfordrede til, at man kørte forsigtigt på grund af mange væltede træer.

Sne i Nordjylland

Foruden blæst regnede det også i store dele af landet, og i Nordvestjylland sneede det, oplyser TV 2 Vejret.

Anders Brandt forklarer, at det er et lavtryk, der har udløst det voldsomme vejr.

- Det er et kraftigt lavtryk, der har bevæget sig hen over Danmark, som har givet det blæsende vejr, siger han.

Til gengæld kan danskerne se frem til en vejrmæssigt roligere nat og mandag.

- Den kraftige blæst med vindstød af stormstyrke fortsætter over Kattegat og ved Bornholm nogle timer endnu. På Bornholm kan der komme meget kraftige vindstød helt frem til midnat. Herefter aftager vinden – og der er ikke umiddelbart udsigt til flere storme over Danmark i denne omgang, siger Anders Brandt.