Vejr

Søndag: Varsel om vindstød af stormstyrke og forhøjet vandstand

Et nyt blæsevejr vil søndag give vindstød af stormstyrke mange steder i landet og forhøjet vandstand ved Vadehavet.

Det bliver en blæsende tredje søndag i advent med regn til alle, og stedvis også slud.

Allerede søndag morgen kan der optræde stormstød ved Vestkysten og ved Nordvestsjælland. Om eftermiddagen kan der måske også komme stormstød i Jammerbugten, men her er prognoserne mere uenige. Vinden kulminerer om eftermiddagen for så at aftage igen henimod søndag aften.

Varsling søndag 15. december 2019.

Den megen blæst stuver også vand ved Vadehavet, som løfter sig op til 2,5 meter over det normale. Det bør dog ikke give problemer. Der er diger på op til 6 meter, og havnekanten i Esbjerg er i 3 meters højde. Der er dog potentiale til, blæsevejret kan udvikle sig mere, end de nuværende prognoser viser. I givet fald vil vandstanden stige yderligere, og der er også en (meget) lille risiko for regulær storm. Det vil sige, at middelvinden ved Vadehavet eller Vestkysten når op på stormstyrke.

Prognose søndag klokken 10.

Udover blæst vil lavtrykket i morgen også sende en front ind over Danmark fra vest. Det vil give morgenregn i Jylland og fra omkring middag også regn og slud i de østligste egne. Efter fronten har passeret, bliver det en overgang opholdsvejr, men derefter kommer der regnbyger vestfra.

Prognose klokken 13. En front med regn og slud ventes at ligge fra Bornholm via Nordsjælland til Nordjylland. Selvom prognosen her ser noget hvid ud, skal man forvente, at det meste nedbør falder som regn - og noget som slud.

De få fnug, der vil være i luften, får ikke lov til at overleve, men vil smelte. I Jylland ventes generelt mellem 5 og 10 millimeter nedbør og lidt mindre til øerne.

Samlet nedbørsmængde søndag.  Enhed er millimeter regn (smeltet nedbør).