Vejr

Mulighed for lokal hvid jul - se her hvor der er bedst chance

Selvom vi kan skyde en hvid pind efter en landsdækkende hvid jul, så er der hæderlige muligheder for sne lillejuleaften, og måske også lokal hvid jul.

December har været grå og våd. Det samme har prognoserne været, så TV 2 Vejrets hvidjulsbarometer er også lavere end den statistiske sandsynlighed for hvid jul. Hvidjulsbarometeret står på seks procent, hvilket er to procentpoint under den statistiske sandsynlighed.

Alligevel er der optimisme at spore. I hvert fald for lokal hvid jul. Den seneste prognose fra det fælles europæiske regnecenter ECMWF har snefald i Nordjylland og lige på den anden side af Øresund. Bornholm kan også få en omgang sne, men her er der stor risiko for, sneen smelter hurtigt igen.

Prognose af snedybde 23. december klokken 19. Beregning fra ECMWF 14. december om morgenen.

Årsagen til snevejret er et lavtryk, som løber fra Nordsøen og gennem Danmark. På nordsiden af lavtrykket er luften relativ kold, hvilket giver sne til Nordjylland. På sydsiden er luften noget lunere, og her vil nedbøren udelukkende falde som regn.

Prognose lillejuleaften klokken 23.  Prognose fra ECMWF 14. december om morgenen.

Måske lokal hvid jul i Himmerland og Nordsjælland

Der er stadig lang tid til jul - i hvert fald meteorologisk set - så selvfølgelig er prognoserne usikre. Det er i Vendsyssel, der er størst chance for hvid jul, men der er også håb andre steder. Går lavtrykket en smule sydligere, så åbner det for snefald i Himmerland og Nordsjælland.

Fuld fart på kælken 2. juledag onsdag 26. december 2001 i Mølleparken i Aalborg.

Går lavtrykket nordligere, som andre prognoser også peger på, så bliver det til landsdækkende grøn jul.

Hvidjulsbarometer ti dage før jul.