Vejr

Solen var væk, nu er den tilbage - Smuk og solrig lørdag venter

Den sidste dag i november bliver månedens mest solrige dag.

November har været ualmindelig grå. Da solen kom frem fredag var det første gang i seks dage, Danmark fik sol - og i København endda i tolv dage. Til gengæld bliver lørdagen solrig - nogle steder helt fra solen står op, til den går ned.

Solopgang og solnedgang

Da vejret skiftede i går, gik vi over til en hel ny vejrtype. Luften er koldere, mere klar og man kan smage, den er renere. Det skyldes, at det er polarluft, som strømmer ned til Danmark fra nord.

Prognose klokken 10.

Temperaturen ligger fra morgenstunden mange steder under frysepunktet, og især på vejbanerne er det koldt. Der er derfor risiko for glatte veje, selvom der er saltet mange steder.

Formiddagen bliver solrig i hele landet med undtagelse ad de sydvestlige egne. I sydvest vil skydækket veksle med sol i perioder og perioder med tungere skyer. Der kan også forekomme lokale regnbyger.

Prognose klokken 14.

I eftermiddag fortsætter det smukke vejr, og temperaturen løfter sig til mellem tre og seks grader. Der kan måske dannes nogle skyer over Kattegat, som til tider kan give skygge i Nordsjælland eller på Djursland. Ellers bliver eftermiddagen lige så solrig som formiddagen.

Kun to dage i november er vi kommet op over tre timers landsdækkende solskin. Det var 13. og 29. november med henholdsvis 3,1 og 3,5 solskinstimer. Det bliver overgået i dag - og nogle steder vil det være skyfrit dagen igennem.

Efter solnedgang falder temperaturen igen til omkring frysepunktet, og der vil være risiko for rimglatte veje.